2020-04-01 13:11:36
Φωτογραφία για Ο ΧΑΡΤΗΣ ΕΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ
Πάνω από τρία δισεκατομμύρια άνθρωποι σε περίπου 70 χώρες και εδάφη έχουν τεθεί σε καραντίνα προκειμένου να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωναϊού, σύμφωνα με μια πρόσφατη καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Ο αριθμός αυτός ξεπερνά το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού που, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ΟΗΕ, ανέρχεται στα 7,8 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Από αυτούς υποχρεωτική καραντίνα έχει επιβληθεί σε 2,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους: στην Ινδία, σε πολλές αμερικανικές Πολιτείες, τον Παναμά, την Ν. Αφρική, την Κολομβία, την Αργεντινή, το Ιράκ, το Νεπάλ, τη Μαδαγασκάρη αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Βρετανία, η Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία κ.λπ. Τουλάχιστον επτά χώρες (συνολικός πληθυσμός 416 εκατομμύρια) όπως το Ιράν, η Γερμανία και ο Καναδάς, καλούν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, χωρίς, όμως, να λαμβάνονται μέχρις στιγμής συγκεκριμένα περιοριστικά μέτρα για τον κορωναϊό, ενώ, επίσης, το ρωσικό κράτος κινείται έως τώρα στο πεδίο παρόμοιων συστάσεων.


Απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας έχει επιβληθεί σε τουλάχιστον 18 χώρες και περιοχές (300 εκατομμύρια κάτοικοι), όπως στην Αίγυπτο, την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Χιλή, τη Μανίλα και τη Σερβία. Στον Ισημερινό οι κάτοικοι μπορούν να βγουν από το σπίτι τους μόνο από τις 5 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστον σε πέντε χώρες έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω κορωναϊού οι μεγαλύτερες πόλεις τους: αυτό συμβαίνει μεταξύ άλλων στην Κινσάσα (Λ.Δ. Κονγκό), στο Ριάντ, τη Μεδίνα, τη Μέκκα (Σαουδική Αραβία) και το Μπακού (Αζερμπαϊτζάν). Ο συνολικός πληθυσμός των πόλεων αυτών φτάνει τα 30 εκατομμύρια.

https://anarchypress.wordpress.com/2020/03/31/%ce%bf-%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b7%cf%83-%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%83-%cf%80%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%b1/
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ