2020-04-01 16:47:14
Φωτογραφία για Τον… χαβά τους κάποια ΚΕΠ
Τα ΚΕΠ στην Συμπρωτεύουσα και όχι μόνο με την πρόφαση ότι οι Διευθύνσεις Μεταφορών είναι κλειστές δεν πραγματοποιούν την διαδικασία των μεταβιβάσεων Εκτός από το κορωνοϊό, την απαγόρευση της κυκλοφορίας και το γεγονός πως το Δημόσιο λειτουργεί ένα το 1/3 του προσωπικού έχουμε και τα αυθαίρετα προβλήματα που προκαλούν κάποιοι με αποτέλεσμα να παγώσει περαιτέρω η αγορά αυτοκινήτου.

Όπως είχε αποκαλύψει το Newsauto.grπως αυθαίρετα τα ΚΕΠ προκαλούν προβλήματα στην αγορά ΙΧ και την ομαλοποίηση της κατάστασης κυρίως στην περιοχή της Αττικής κάποιες νέες καταγγελίες έρχονται να επιβεβαιώσουν το ρεπορτάζ μας και να αναδείξουν πως στη Βόρεια Ελλάδα η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Ειδικότερα όπως καταγγέλλει στο Newsauto.grιδιοκτήτης αυτοκινήτου ο οποίος βρήκε να το πουλήσει από τα μέσα Μαρτίου αλλά ακόμη δεν έχει καταφέρει να βρει κάποιο ΚΕΠ ώστε να πραγματοποιήσει τη διαδικασία της μεταβίβασής του και πλέον κινδυνεύει να χάσει τον αγοραστή.


«Εδώ και μερικούς μήνες είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου μου και στα μέσα Μαρτίου επιτέλους εμφανίστηκε κάποιος ενδιαφερόμενος ο οποίος αποφάσισε να το αγοράσει. Έκτοτε ξεκινά η οδύσσειά μας που αφορούσε στην μεταβίβασή του καθώς από τις 20 Μαρτίου προσπαθούμε να πραγματοποιήσουμε την μεταβίβασή του αλλά μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί εφικτό.

Θα πρέπει να σας αναφέρω πως μένω στην περιοχή της Πυλαίας στη Θεσσαλονίκης και εφόσον ήταν κλειστή η Διεύθυνση Μεταφορών για το κοινό επισκέφθηκα το ΚΕΠ ώστε να καταθέσουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα της μεταβίβασης και οι υπάλληλοι του ΚΕΠ με την σειρά τους να τα αποστείλουν στη Διεύθυνση Μεταφορών και να προχωρήσει η διαδικασία. Όμως προς μεγάλη έκπληξη οι υπάλληλοι του ΚΕΠ με ενημέρωσαν πως δεν μπορούν να με εξυπηρετήσουν καθώς η Διεύθυνση Μεταφορών δεν δέχεται τα αιτήματα από τα ΚΕΠ!

Κατόπιν επικοινωνίας με κάποιον διεκπεραιωτή πληροφορήθηκε ότι άλλες Διευθύνσεις Μεταφορών δέχονται τα αιτήματα από τα ΚΕΠ και άλλες όχι ή κάνουν μεταβιβάσεις μόνο φορτηγών! Έτσι αποφάσισα να επικοινωνήσω με όσα ΚΕΠ ή Διευθύνσεις Μεταφορών βρίσκονταν κοντά μου έστω και σε απόσταση κάποιων χιλιομέτρων μήπως και μπορέσω να εξυπηρετηθώ.

Οι Διευθύνσεις Μεταφορών στη Βόρεια Ελλάδα στις οποίες καλούσα δεν απαντούσαν ωστόσο εκείνη που λειτουργεί στην Κοζάνη απάντησε ένας ευγενέστατος υπάλληλος ο οποίος και με ενημέρωσε ότι αυτή την στιγμή εξυπηρετούν μόνο ιδιοκτήτες φορτηγών για την διαδικασία των μεταβιβάσεων!

Κατόπιν ξεκίνησα να επικοινωνώ με ΚΕΠ και έφτασα να καλέσω μέχρι και σε ΚΕΠ στην Λάρισα όπου η απανήσεις που έλαβα ήταν σχεδόν παρόμοιες και αιτιολογούσαν την μη παραλαβή των εγγράφων για μεταβίβαση οχημάτων εξαιτίας του γεγονότος ότι οι Διευθύνσεις Μεταφορών δεν δέχονται τα αιτήματα από τα ΚΕΠ!

Μετά από επικοινωνία που είχα σε ΚΕΠ στην Αθήνα διαπίστωσα ότι εκεί δέχονται τα αιτήματα μεταβίβασης οχημάτων αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να κατέβω στην Πρωτεύουσα εξαιτίας της απαγόρευσης της κυκλοφορίας!

Επειδή λοιπόν μόνο το Newsauto.gr δημοσιεύει τι πραγματικά συμβαίνει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου και αναδεικνύει τα προβλήματα των πολιτών για αυτό και εγώ σας έστειλα την καταγγελία μήπως και ενεργοποιηθούν κάποιοι στον κρατικό μηχανισμό και να μην παγώσει η αγορά αυτοκινήτου καθώς το μόνο σίγουρο ότι το κράτος χάνει έσοδα! Επιπλέον δεν είναι δυνατόν να ισχύει άλλη νομοθεσία στην Βόρεια Ελλάδα και άλλη στην Αττική όπου οι διαδικασίες μεταβίβασης οχημάτων πραγματοποιούνται κανονικά στα ΚΕΠ της Νοτίου Ελλάδος. Έλεος…»
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ