2020-04-01 19:33:12
Φωτογραφία για Κ. Θεοδοσιάδης: Περί αισχροκέρδειας ο λόγος
Αναδημοσίευση από Pharmateam

Περί «αισχροκέρδειας» ο λόγος

Του Κυριάκου Θεοδοσιάδη

Διαβάζουμε, ακούμε και μαθαίνουμε ότι το Ίδρυμα Ωνάση αγόρασε και προσέφερε στο σύστημα Υγείας 13.500.000 μάσκες που του στοίχισαν 7.750.000 ευρώ. Τουτέστιν το Ίδρυμα Ωνάση, που φυσικά ΔΕΝ διαπράττει αισχροκέρδεια, πλήρωσε για κάθε μία μάσκα 0,574 ευρώ, αν και αγόρασε την τεράστια ποσότητα των 13.500.000 μασκών.

Πρέπει επί πλέον να σημειώσω ότι στο κόστος αυτό δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα μεταφοράς αφού η Aegean προσέφερε για τη μεταφορά δύο αεροσκάφη Α320, όπως επίσης δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα συλλογής και διαχείρισης της μεταφοράς τους για τα οποία συνέδραμε η Golden Cargo.

Με άλλα λόγια εάν δεν. ..... υπήρχαν οι συνεισφορές της Aegean και της Golden Cargo το κόστος των 0,574 ευρώ/μάσκα θα ήταν πολύ υψηλότερο. Και επαναλαμβάνω νέτο σκέτο κόστος χωρίς το παραμικρό κέρδος οιουδήποτε.


Εάν λοιπόν σ’ αυτό το κόστος αγοράς υπολογίσουμε ένα θεμιτό κέρδος εισαγωγέα, το χρηματοοικονομικό κόστος, το κέρδος των χονδρεμπόρων και διανομέων και τέλος το κέρδος του φαρμακοποιού και τον ΦΠΑ, μπορεί ο καθένας να καταλήξει στην λιανική τιμή που πρέπει ο φαρμακοποιός να διαθέτει μία-μία ή δύο-δύο μάσκες.

Αν πάλι οι διάφοροι «τηλεοπτικοί εισαγγελείς» νομίζουν ή πιστεύουν ότι όλοι οι άλλοι πλην αυτών αισχροκερδούν και ότι η πώληση της μάσκας σε τιμή μεγαλύτερη των 10 λεπτών είναι σκάνδαλο, ας υποδείξουν τον τρόπο και στο Ίδρυμα Ωνάση.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ