2020-04-01 19:44:07
Φωτογραφία για Ισπανία: 57 φαρμακεία κλειστά, 276 εργαζόμενοι φαρμακείων σε καραντίνα, 8 νεκροί φαρμακοποιοί
276 φαρμακοποιοί σε καραντίνα από κοροναϊό, 126 φαρμακεία έχουν έναν πληγέντα εργαζόμενο και 57 φαρμακεία έχουν αναγκαστεί να κλείσουν προσωρινά. 

Επιπλέον, έχουν πεθάνει 8 φαρμακοποιοί, έξι από τη Μαδρίτη, ένας από τη La Rioja και ένας φαρμακοποιός από το Ciudad Real. 

Αυτά είναι τα πρώτα δεδομένα από το μητρώο των ατόμων που επλήγησαν από το Covid-19. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος τονίζει ότι οι επιπτώσεις στα κοινοτικά φαρμακεία είναι πλέον σοβαρές. Οι πρόεδροι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Οργανισμών - Γενικού Συμβουλίου, Αυτόνομων Συμβουλίων και Σχολείων - σε μια ηλεκτρονική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, κράτησαν ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των επαγγελματιών που πέθαναν στην άσκηση της φροντίδας τους.

Το Γενικό Συμβούλιο Φαρμακοποιών επιμένει στην  ανάγκη να επιδείξουν προσοχή όλοι οι φαρμακοποιοί και οι επαγγελματίες του φαρμακείου, ακολουθώντας τη συμβουλή των διαδικασιών που έχουν αναπτυχθεί για την προστασία τόσο των εργαζομένων στα φαρμακεία όσο και των ασθενών που τα επισκέπτονται. 


Επιπλέον, υπενθυμίζουν στους πολίτες την ανάγκη να ακολουθήσουν τις συμβουλές των φαρμακοποιών όταν πηγαίνουν στα φαρμακεία και να το πράττουν μόνο όταν είναι απαραίτητο.

Ο πρόεδρος του γενικού συμβουλίου, ο Jesús Aguilar, ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του αποθανόντος και την ευχή να ανακάμψουν οι πληγέντες. "Επιμένουμε ότι οι φαρμακοποιοί, ως οι πιο στενοί και πιο προσβάσιμοι επαγγελματίες υγείας, έχουν και παρακολουθούν τους πολίτες πριν πάνε σε άλλα κέντρα υγείας ή επιβεβαιώνεται η μετάδοση."

Για το λόγο αυτό, ο πρόεδρος συνεχίζει: "θυμόμαστε την ανάγκη να εφαρμοστούν οι μέγιστες εγγυήσεις ασφάλειας και ότι οι φαρμακοποιοί διαθέτουν εξοπλισμό ατομικής προστασίας (EPIS), όπως τον μεταφέραμε στο Υπουργείο Υγείας στις 13 Μαρτίου και επαναλάβαμε με υπόλοιποι επαγγελματίες υγείας, γιατροί, οδοντίατροι, νοσοκόμες και κτηνίατροι στις 24 Μαρτίου. " Υπό την έννοια αυτή, επέμεινε επίσης στο αίτημα προς τον Υπουργό Υγείας να συμπεριλάβει τους φαρμακοποιούς μεταξύ των επαγγελματιών υγείας που δοκιμάζονται για το Covid-19, όπως ήδη κάνουν μερικές αυτόνομες κοινότητες.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η πρόσβαση στις ιατρικές και φαρμακευτικές υπηρεσίες, οι σύλλογοι των Φαρμακοποιών βρίσκονται σε συνομιλία με το υπουργείο των Εσωτερικών για να εφαρμόσουν διάφορες λύσεις. Έτσι, μερικοί σύλλογοι έχουν δημιουργήσει ομάδες εθελοντών για την παροχή πιθανών απωλειών και άλλοι πηγαίνουν στην απογραφή των ατόμων που αναζητούν εργασία για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Μετάφραση από portalfarma.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ