2020-04-01 20:36:27
Φωτογραφία για Τα παιδιά πολύ δύσκολα μεταδίδουν τον κοροναϊό σε άλλο άνθρωπο
Οι πιθανότητες να μεταδώσουν τα παιδιά των κοροναϊό στον υπόλοιπο πληθυσμό είναι πολύ χαμηλές, δήλωσε ο καθηγητής ελληνικής καταγωγής, Dr Joseph Carapetis, ο οποίος είναι και διευθυντής του Ινστιτούτου Telethon Kids.

Σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους γονείς, ο Dr Jonathan Carapetis, δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή “The West Live”, ότι σύμφωνα με πρώιμες ενδείξεις, τα παιδιά που μολύνονται από τον κοροναϊό δεν φαίνεται να το μεταδίδουν μέσα στην κοινωνία, και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα συνεχίζει να στέλνει τα παιδιά του στο σχολείο.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πιθανότητες να μεταδοθεί ο ιός μέσα στο σχολείο είναι πολύ μικρότερες από οπουδήποτε αλλού, και ίσως αυτό αποδεικνύει ότι τα παιδιά δεν αποτελούν ομάδα υψηλού ρίσκου μετάδοσης του ιού στην υπόλοιπη κοινωνία», δήλωσε. «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου ρίσκο».

Ο ειδικός στις λοιμώδεις ασθένειες και παιδίατρος είπε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι τα παιδιά μολύνονται από τον ιό, αρκετά από αυτά δεν αρρωσταίνουν καθόλου.


«Βέβαια αυτό δεν θα ισχύσει για όλα τα παιδιά. Δεν γνωρίζουμε ακόμα εάν παιδιά που υποφέρουν από άλλα προβλήματα υγείας, όπως το σοβαρό άσθμα ή την ινοκυστική νόσο, δεν θα κινδυνεύσουν να αρρωστήσουν πολύ σοβαρά», τόνισε στη συνέντευξή του.

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι τα παιδιά που μολύνονται από τον κοροναϊό δεν φαίνεται να το μεταδίδουν στους υπόλοιπους ανθρώπους. Είναι τελείως διαφορετικό από την περίπτωση της γρίπης, όπου τα παιδιά είναι ο κύριοι μεταδότες του ιού της γρίπης μέσα στην κοινωνία».

Την ανησυχία του όμως εξέφρασε ο Dr Carapetis για την χαλαρή στάση των πολιτών στα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης (social distancing), γεγονός που τον οδήγησε να δημοσιεύσει, σε συνεργασία με την καθηγήτρια Fiona Stanley, μια περιεκτική επιστολή στην εφημερίδα The West Australian. Σε αυτό αναφέρει με λεπτομέρεια πρακτικά μέτρα που μπορούν να λάβουν οι άνθρωποι για να προφυλαχθούν από τον κοροναϊό.

«Περνώντας με το αυτοκίνητο κοντά στα πάρκα, είδαμε εκατοντάδες άτομα να κάνουν πικνίκ όλοι μαζί, ενώ μπροστά από τις καφετέριες, οι άνθρωποι συμπεριφέρονταν σαν να μην τρέχει τίποτα», δήλωσε στην παρουσιάστρια, Jenna Clarke.

«Θέλουμε οι άνθρωποι να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της υπόθεσης, και να τους βοηθήσουμε με πρακτικές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν.

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μένουν οι άνθρωποι σπίτια τους και να είναι συμπονετικοί ο ένας με τον άλλον».

neoskosmos,com
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ