2020-04-02 17:28:51
Φωτογραφία για Ας είμαστε προετοιμασμένοι για παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και μετά το Πάσχα
Από τις συστάσεις των ειδικών θα κριθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τυχόν παράταση της αναστολής λειτουργίας των σχολείων και μετά τις διακοπές του Πάσχα, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

«Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», είπε η υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Η ίδια τόνισε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Η υπουργός επανέλαβε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά. Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές ανέφερε πως στόχος είναι να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους και διευκρίνισε ότι η διενέργειά τους θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία
. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί» είπε και διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποφευχθεί το σενάριο του Σεπτεμβρίου «για πάρα πολλούς λόγους». Όπως ανέφερε, ο μόνος λόγος για ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείσα για την απόφαση της Εκκλησίας να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών οι Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, αλλά και του Πάσχα, η υπουργός Υγείας τόνισε ότι η Εκκλησία συστρατεύεται με την εθνικη προσπάθεια και εκτιμά τον τρόπο χειρισμού της κρίσης από την κυβέρνηση. «Είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι η Εκκλησία συμμετέχει έμπρακτα στη μάχη καταπολέμησης του κορωνοϊού» πρόσθεσε..
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ