2020-04-03 00:22:07
Φωτογραφία για Ιταλός Δήμαρχος τυπώνει δικό του νόμισμα για να βοηθήσει τους κατοίκους στην κρίση
Μια ιταλική κοινότητα τυπώνει το δικό της τοπικό "νόμισμα" σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι κάτοικοί της κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος της Σάντα Μαρίνα, στην νότια Καμπανία, δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα εκδώσει δικά της χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.

«Αυτά τα χρήματα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν εντός της κοινότητας και θα λειτουργούν όπως τα κλασικά κουπόνια», δήλωσε ο δήμαρχος σε ανάρτησή του στο Facebook. Οι κάτοικοι θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν για την αγορά τροφίμων, φαρμάκων και για οποιαδήποτε άλλη προσωπική τους ανάγκη.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην υποστήριξη των «ανθρώπων που χρειάζονται επιπλέον βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα σε αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο», δήλωσε ο Τζιοβάνι Φορτουνάτο προσθέτοντας ότι περίπου 5.000 ευρώ θα διατεθούν στο τοπικό νοσοκομείο.

Τα χαρτονομίσματα των 50 λεπτών, του € 1, των € 5 και των € 10 αναπαριστούν «εμβληματικές» εικόνες της περιοχής της νότιας Ιταλίας, δήλωσε ο δήμαρχος.


Τα χαρτονομίσματα των 50 λεπτών, του € 1, των € 5 και των € 10 αναπαριστούν «εμβληματικές» εικόνες της περιοχής της νότιας Ιταλίας, δήλωσε ο δήμαρχος.

Στην Καμπανία, έχουν καταγραφεί αρκετά κρούσματα όπου ηλικιωμένοι έχουν στοχοποιηθεί και έχουν δεχθεί επιθέσεις από νεαρούς σε μοτοσικλέτες όταν κάνουν τα ψώνια τους κατά τη διάρκεια της επιδημίας του Covid-19.

Ο ιταλός υπουργός με αρμοδιότητα τις νότιες περιφέρειες έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για ενδεχόμενες κοινωνικές εντάσεις και αναταραχές σε φτωχότερες περιοχές, εάν η επιδημία μετακινηθεί νότια όπως αναμενόταν. Όπως δήλωσε στην εφημερίδα La Repubblica «Φοβάμαι ότι οι ανησυχίες που πλήττουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού για την υγεία, το εισόδημα και το μέλλον, με τη συνέχιση της κρίσης, θα μετατραπούν σε θυμό και μίσος».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ