2020-04-03 03:57:30
Φωτογραφία για «kolotoumba» της γερμανικής Bild: «Είμαστε μαζί σας» λέει τώρα στους Ιταλούς
Το γερμανικό tabloid του οποίου οι στεροτυπικές επιθέσεις εναντίον των Ελλήνων τα χρόνια

των μνημονίων έγραψαν μαύρες σελίδες στην ευρωπαϊκή κρίση, αλλάζει σκοπό και κάνει επίθεση φιλίας στην Ιταλία - Σημεία πολιτικού ρεαλισμού;

Έχει ο καιρός γυρίσματα.

Η γερμανική εφημερίδα που δέχθηκε όσο καμιά σφοδρή κριτική για λαϊκισμό στα χρόνια των Ελληνικών μνημονίων, όταν με χυδαίες γελοιογραφίες περνούσε το μήνυμα των «τεμπέληδων Ελλήνων που ζητάνε βοήθεια», σήμερα, και μπροστά στη νέα υπαρξιακή κρίση της Ευρωζώνης που απειλεί να προκαλέσει την έξοδο της Ιταλίας από το μπλοκ και μαζί τη διάλυση του, αλλάζει τροπάρι:

Σε μια ολόκληρη σελίδα ο πηχαίος τίτλος είναι «Ιταλία, είμαστε μαζί σας» στεφανωμένος με τις σημαίες της Γερμανίας και της Ιταλίας και τη μετάφραση «Siamo con voi» να ακολουθεί. Η βασική εικόνα είναι το καθαρό πρόσωπο μιας Ιταλίδας νοσηλεύτριας ενώ το άρθρο εικονογραφείται με επιπλέον φωτογραφίες από το ιταλικό δράμα, φέρετρα, άδειες πλατείες και εικόνες από τη μάχη των γιατρών στα νοσοκομεία.


Το άρθρο, φυσικά βρίθει στερεοτύπων. Ωστόσο σηματοδοτεί μια αλλαγή στη στόχευση του μεγαλύτερου γερμανικού tabloid, και ενδεχομένως φανερώνει μια όψιμη προσπάθεια μασάζ των γερμανών ψηφοφόρων για λιγότερο απόλυτες λύσεις σχετικά με την Ιταλία, την ώρα που η απομόνωση του Βερολίνου (αλλά και της Χάγης) για την έλλειψη αλληλεγγύης που δείχνουν στην αντιμετώπιση της κρίσης από τις νότιες χώρες εντείνεται.

Οι Γερμανοί έχουν ισχυρούς πολιτιστικούς και προσωπικούς δεσμούς με την Ιταλία, Οι Γερμανοί τουρίστες είναι το μεγαλύτερο μπλοκ τουριστών στην Ιταλία, με διπλάσιο αριθμό επισκεπτών από το Δεύτερο. Το κοινό είναι πιο δεκτικό σε ένα επικοινωνιακό μασάζ με ένα θετικό μήνυμα αλληλεγγύης.

Η επίθεση φιλίας, ακολουθεί την επιστολή που έστειλαν Ιταλοί δήμαρχοι στο Βερολίνο, στην οποία επισημαίνουν τη διαγραφή χρέους που απόλαυσε η Γερμανία μετά το πέρας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ