2020-04-03 04:00:53
Φωτογραφία για Ιταλία: Ο αριθμός νεκρών είναι πολύ μεγαλύτερος λόγω έλλειψης πόρων, λέει η WSJ
Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Wall Street Journal για τους νεκρούς της Ιταλίας -

Δεν τεστάρονται όλοι οι νεκροί για κορωνοϊό, λόγω έλλειψης πόρων και χρόνου - Τα κρούσματα μπορεί να φτάνουν και στα 6 εκατομμύρια αναφέρουν γιατροί και νοσηλευτές

Ο αριθμός των θανάτων που έχουν καταγραφει στην Ιταλία από τον κορωνοϊό είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που έχει αναφερθεί, «επειδή η χώρα δεν μπορεί να διαθέσει πόρους για να κάνει τεστ σε κάθε νεκρό σώμα», ανέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Η Ιταλία αποτέλεσε το αρχικό επίκεντρο ξεσπάσματος του ιού στην Ευρώπη, πριν γίνει η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από τη λοίμωξη σε παγκόσμια. Ο αριθμός των νεκρών της σήμερα φτάνει στους 13.155, ξεπερνώντας κατά πολύ τους 3.328 της Κίνας, της περιφέρειας όπου ξεκίνησε η πανδημία.

Υπάρχουν άνθρωποι που χάνουν τις ζωές τους και δεν τεστάρονται για τον ιό


Ένα νοσηλευτικό κέντρο στο Κοτσάλιο, κοντά στο Μιλάνο, ανέφερε ότι 24 κάτοικοι έχασαν τη ζωή τους τον Μάρτιο και κανένας από αυτούς δεν δοκιμάστηκε για τον κορωνoϊό, σύμφωνα με την Wall Street Journal, ενώ υπάρχουν αναφορές ότι η ίδια κατάσταση ισχύει και σε άλλη μονάδα φροντίδας, στην κοντινή πόλη Λόντι.

Το δημοσίευμα ανέλυσε τους θανάτους στη Λομβαρδία, μία από τις περιοχές που είχαν πληγεί περισσότερο από τη νόσο, και διαπίστωσε ότι πολλοί από τους πολίτες που πεθαίνουν από τη λοίμωξη Covid-19, δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο νοσοκομείο για να υποβληθούν στο σχετικό τεστ.

Αυτό σημαίνει ότι ο κατάλογος νεκρών από τον ιό είναι πιθανό να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που παρουσιάζεται. Μάλιστα, οι ηλικιωμένοι σε δυσπρόσιτες τοποθεσίες και εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο θεραπευτικό ίδρυμα εξαιτίας της κρίσης της δημόσιας υγειονομικής περίθαλψης κινδυνεύουν ιδιαίτερα να αποτελέσουν «άγραφα» θύματα του ιού.

Περιορισμένος ο χρόνος και οι πόροι

«Υπάρχουν περισσότεροι νεκροί από ό, τι είναι επίσημα δηλωμένοι. Αλλά αυτό δεν αποτελεί κατηγορία. Οι άνθρωποι πέθαναν και δεν υποβλήθηκαν ποτέ σε τεστ, γιατί ο χρόνος και οι πόροι είναι περιορισμένοι», δήλωσε στην WSJ ο Eugenio Fossati, αντιδήμαρχος του Κοτσάλιο, αναφερόμενος στους θανάτους που προκλήθηκαν από τον ιό.

Σύμφωνα με δηλώσεις από τους τοπικούς αξιωματούχους, τους γιατρούς και τους διαχειριστές υπηρεσιών κηδειών, των ανθρώπων, δηλαδή, που έρχονται σε άμεση επαφή με τους νεκρούς, η ανάλυση προβλέπει ότι γύρω απο τις δύο πόλεις επίκεντρα του ιού, το Μπέργκαμο και τη Μπρέσια, οι θάνατοι τον Φεβρουάριο είναι τουλάχιστον διπλάσιοι από αυτούς που έχουν καταγραφεί.

Ακόμη, στο Κοτσάλιο που αριθμεί 8.700 κατοίκους, 56 άνθρωποι έχουν πεθάνει από το ξέσπασμα της επιδημίας στα τέλη Φεβρουαρίου, με μόνο 12 από αυτούς να έχουν χάσει, επίσημα, τη ζωή τους από κορωνοϊό.

Τα κρούσματα μπορεί να φτάνουν και στα 6 εκατομμύρια

Η προσέγγιση της Ιταλίας για τον υπολογισμό των μολυσμένων από τον ιό έχει υπάρξει παρόμοια με αυτή σε πολλές χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς επιλέγει να τεστάρει τους πολίτες που παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι 111.000 που καταγράφηκαν σαν κρούσματα από την Ιταλία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αναφέροντας πως ο αληθινός αριθμός μπορεί να φτάνει και τα 6 εκατομμύρια.

Στο Μπέργκαμο, το οποίο έχει αποδεκατιστεί από τον ιό, καταγράφηκαν 125 θάνατοι τον περασμένο Μάρτιο. Για τον ίδιο μήνα το 2020, οι θάνατοι αυξήθηκαν σε 553, ενώ μόνο 201 συνδέθηκαν με τον ιό.

«Άλλες χώρες που έχουν την τύχη να βρίσκονται 7 έως 14 ημέρες πίσω μας πρέπει να αξιοποιήσουν αυτό το χρονικό διάστημα για να φτιάξουν την άμυνά τους», δήλωσε ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, Giorgio Gori στη WSJ.

«Ήμασταν οι πρώτοι και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι. Όλοι οι ηγέτες που μας κοιτάζουν και δεν αντιδρούν έντονα, θα πρέπει να απολογηθούν για πολλά στη συνέχεια» πρόσθεσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ