2020-04-03 16:35:04
Φωτογραφία για Η Εικόνα της Παναγίας της Μονής Ναμαιέστι
 Η εικόνα της Παναγίας της Μονής Ναμαιέστι(Namaiesti)είναι μία από τις πιο γνωστές εικόνες της Ρουμανίας και σχετίζεται με την ίδρυση της μονής.

Πότε θεμελιώθηκε ακριβώς ο ναός,ο οποίος είναι σκαμμένος μέσα στα βράχια,δεν γνωρίζουμε.Τις πιο παλιές ιστορικές αναφορές για την Μονη Ναμαιέστι τις βρίσκουμε στα χρυσοβούλια των ηγεμόνων Ράδου του Μέγα και του Μίρσεα του Τσομπάνου(1503-1547)

 Σύμφωνα με την παράδοση τρεις βοσκοί με τα πρόβατά τους έφτασαν στον βράχο όπου βρίσκεται σήμερα το μοναστήρι.Διανυκτερεύοντας σε αυτά τα μέρη,το βράδυ είδαν το ίδιο όνειρο: Ακούγοντας κωδονοκρουσίες εμφανίστηκε στον καθένα τους ένας άγγελος Κυρίου ο οποίος τους είπε ότι στην σπηλιά βρίσκεται μία εικόνα της Παναγίας

Την επόμενη μέρα διηγήθηκαν ο ένας στον άλλον το όνειρο που είδαν.Τρομαγμένοι μετακινήθηκαν σε άλλο μέρος. Το όνειρο επαναλήφθηκε και την επόμενη νύχτα.Την τρίτη νύχτα είδαν στον ύπνο τους την Παναγία η οποία τους έδειχνε την είσοδο του Σπηλαίου λέγοντάς να φτιάξουν ένα ναό στο μέρος που θα βρουν την εικόνα.


Ο ναός τιμάται στην εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και της Ζωοδόχου Πηγής. Πιστεύεται ότι πρόκειται για αντίγραφο μιάς από τις εικόνες που είχε αγιογραφήσει ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Λουκάς.

 Κατά τον Α' Παγκόμιο Πόλεμο ο ναός και κάποια κελιά έπιασαν φωτιά .O λοχίας Ιόν Μουστάτσα ήταν αυτός που έσωσε την εικόνα και άλλα εκκλησιαστικά κειμήλια.Όπως είπε ο ίδιος αργότερα μία ολόκληρη νύχτα προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά,το πρωί όμως,όταν οι φλόγες είχαν φτάσει κοντά στην εικόνα,έσβησε μόνη της.

Τα θαύματα της εικόνας είναι αναρίθμητα.

proskynitis.blogspot
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ