2020-04-04 04:23:38
Φωτογραφία για Τουρκία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στους νέους - Σε καραντίνα 30 πόλεις
Δεκαπενθήμερη καραντίνα σε 30 μητροπολιτικές περιοχές της Τουρκίας λόγω κορωνοϊού

- Ο Ερντογάν απαγόρευσε την κυκλοφορία στους νέους κάτω των 20 ετών - Υποχρεωτική η χρήση μασκών σε πολυσύχναστα μέρη

Περιοριστικά μέτρα για τους νέους, καθώς και δεκαπενθήμερη καραντίνα σε 30 μητροπολιτικές πόλεις, όπου η διασπορά του κορωνοϊού είναι εκτεταμένη, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τα κρούσματα αγγίζουν τις 21.000 και οι νεκροί έφτασαν τους 425.

Έτσι, από τα μεσάνυχτα οι νέοι κάτων των 20 ετών απαγορεύεται να βγουν από το σπίτι τους, ενώ σε καραντίνα μπαίνουν δεκάδες μεγάλες πόλεις, περιλαμβανομένης της Κωνσταντινούπολης όπου ζει σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας, της Άγκυρας και της Σμύρνης.

Ο ίδιος ο Ερντογάν, υπογραμμίζοντας τη σημασία της κοινωνικής αποστασιοποίησης έθεσε τον κανόνα των τριών βημάτων.

«Η κοινωνική απόσταση πρέπει να είναι τουλάχιστον τρία βήματα. Οι παραβάτες τα τιμωρούνται με πρόστιμο» είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, καθίσταται υποχρεωτική η χρήση προστατευτικών μασκών σε μέρη με συνωστισμό, όπως σούπερ μάρκετ, αγορές και εργασιακούς χώρους.

Η Τουρκία έχει λάβει ήδη μία σειρά άλλων μέτρων για την αποτροπή διασπορά του κορωνοϊού, περιλαμβανομένων του κλεισίματος των σχολείων, καραντίνα σε συγκεκριμένες πόλεις και περιοχές, καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολίτες άνω των 65 ετών.

Εντούτοις, μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση έχει αποφύγει να επιβάλλει πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο Ερντογάν εξήρε το υγειονομικό σύστημα της χώρας του και ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία απέφυγε τα χειρότερα αντιδρώντας νωρίς στην κρίση.

«Η Τουρκία καθυστέρησε την είσοδο της νόσου στη χώρα μας λαμβάνοντας έγκαιρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση σε σχέση με άλλες χώρες αν συγκρίνουμε τον πληθυσμό. Έχουμε συνολικό αριθμό ασθενών 20.921, 425 θανάτους και 484 ασθενείς αποθεραπεύτηκαν» δήλωσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ