2020-04-04 04:43:55
Φωτογραφία για Αθήνα στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στο λαό της Ιταλίας
Συμβολική ύψωση της Ιταλικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σε ένδειξη συμπαράστασης προς το λαό της Ιταλίας – Το μήνυμα της ΠτΔ

Η ιταλική σημαία ανεμίζει από σήμερα στην πρόσοψη της Βουλής των Ελλήνων, μαζί με την ελληνική και εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Το βράδυ της Παρασκευής η πρόσοψη του Κοινοβουλίου φωταγωγήθηκε με τα χρώματα του εθνικού συμβόλου της Ιταλίας σε ένδειξη συμβολικής συμπαραστάσεως προς τον λαό της γειτονικής χώρας που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία που πλήττει την υφήλιο. Το ίδιο θα συμβεί για ένα τριήμερο.

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας συνόδευσε τον πρέσβη της Ιταλίας στην Αθήνα Efisio Luigi Marras στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από όπου και απέδωσαν τιμή στα εθνικά σύμβολα των δύο χωρών.

Η πρωτοβουλία αυτής της συμβολικής ύψωσης της ιταλικής σημαίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έγινε έπειτα από εισήγηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια προς τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος και σήμερα το πρωί παρέστη σε ανάλογη εκδήλωση ύψωσης της ελληνικής και ιταλικής σημαίας στην πρόσοψη του υπουργείου Εξωτερικών.

Μήνυμα συμπαράστασης προς την Ιταλία έστειλε και η ΠτΔ, με μήνυμά της στο Twitter.

«Italia, siamo al tuo fianco. Ιταλία, είμαστε στο πλευρό σου» έγραψε η ΠτΔ
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ