2020-04-04 10:36:58
Φωτογραφία για Στοπ στην παραγωγή του Tesla Model Y
Μετά από σωρεία αναβολών και καθυστερήσεων, τελικά η Tesla αποφάσισε να κλείσει το εργοστάσιο στο Fremont και φυσικά την παραγωγή του νέου Model Y.

Η Tesla δεν έδειχνε ιδιαίτερα πρόθυμη να κλείσει το εργοστάσιο της, ήδη από τις πρώτες ημέρες όπου ξεκίνησαν στις ΗΠΑ τα αυστηρά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ αποκαλύπτεται πλέον ότι η εταιρεία αγωνίστηκε να διατηρήσει ανοικτές τις εγκαταστάσεις της, ακόμα και αφού έλαβε διαταγή να τις σφραγίσει. Προσφάτως δημοσιευμένα ηλεκτρονικά μηνύματα και αναφορές μεταξύ του τοπικού αστυνομικού τμήματος και στελέχους της Tesla, δείχνουν ότι οι υπεύθυνοι δημόσιας υγείας χαρακτήριζαν το συγκεκριμένο εργοστάσιο «επικίνδυνο για την υγεία» και ότι η εταιρεία του Elon Musk χρειάστηκε περισσότερο χρόνο για να το κλείσει από ότι οι περισσότερες άλλες εταιρείες που εδρεύουν στην περιοχή της Silicon Valley.

Στις 18 Μαρτίου, και ενώ ίσχυαν τα αυστηρά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του Bay Area, η υγειονομική υπάλληλος Dr
. Erica Pan εξέφρασε τις ανησυχίες της με τους τοπικούς αξιωματούχους για το εργοστάσιο της Tesla δηλώνοντας ότι «αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία». Την επόμενη μέρα, πέντε ανώτερα στελέχη της Tesla συμμετείχαν σε μια διαδικτυακή συνάντηση με τον αρχηγό της τοπικής αστυνομίας και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλώνοντας ότι η εταιρεία θα συμμορφωθεί με τη διαταγή κλεισίματος. Μέσα στην ημέρα, όμως, ένα από τα στελέχη της Tesla επικοινώνησε με την δημοτική αρχή και αποφάσισαν για μία δεύτερη συνάντηση στις 22 Μαρτίου.

Κατά τη διάρκεια αυτής, η Tesla ισχυρίστηκε ότι η κρατική εντολή που εκδόθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας, Gavin Newsom έδινε το δικαίωμα της συνέχειας της λειτουργίας του εργοστασίου. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της Tesla ισχυρίστηκε ότι η μονάδα του Fremont θα πρέπει να θεωρείται «ως μία εθνική υποδομή ζωτικής σημασίας». Τελικά, στις 23 Μαρτίου αποφασίστηκε το προσωρινό κλείσιμο του εργοστασίου κάτι που θα έχει επιπτώσεις και στην παραγωγή του νέου Model Y, με τους 10.000 σχεδόν εργαζομένους να παραμένουν στα σπίτια τους.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ