2020-04-05 08:00:06
Φωτογραφία για Αρχίζουν προκλινικές δοκιμές για δύο εμβόλια κατά του κοροναϊού  στην Αυστραλία
Η εθνική υπηρεσία επιστημών της Αυστραλίας  ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το πρώτο στάδιο δοκιμής πιθανών εμβολίων για τον COVID-19, καθώς παίρνει μέρος σε έναν παγκόσμιο αγώνα για την παύση της πανδημίας.

Τι περιλαμβάνει;

Ο προκλινικός έλεγχος από τον Οργανισμό Επιστημονικής και Βιομηχανικής Έρευνας της Κοινοπολιτείας (CSIRO), που περιλαμβάνει έγχυση σε κουνάβια με δυο πιθανά εμβόλια, βρίσκεται σε εξέλιξη στο εργοστάσιο υψηλής βιολογικής προστασίας που βρίσκεται κοντά στη Μελβούρνη (Geelong).

Η πρώτη φάση του ελέγχου θα διαρκέσει περίπου τρεις μήνες, δήλωσε ο διευθυντής υγείας του CSIRO Rob Grenfell στο Reuters, προσθέτοντας ότι οποιοδήποτε εμβόλιο που προκύπτει δε θα είναι διαθέσιμο στο κοινό πριν από τα τέλη του επόμενου έτους.

«Εξακολουθούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα παραδοθεί σε 18 μήνες στους γενικούς καταναλωτές», ανέφερε ο Grenfell από τη Μελβούρνη σε μια συνέντευξη μέσω του Skype. «Τώρα αυτό, φυσικά, μπορεί να αλλάξει. Υπάρχουν πολλές τεχνικές προκλήσεις που πρέπει να περάσουμε».


Δοκιμές

Ο Grenfell δήλωσε ότι οι επιστήμονες δουλεύουν σε «αξιοσημείωτο» ρυθμό, φθάνοντας στο προκλινικό στάδιο δοκιμών σε περίπου οκτώ εβδομάδες, μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί μέχρι δύο χρόνια. «Έτσι, αυτή είναι η ταχύτητα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Ο CSIRO δήλωσε ότι η δοκιμή θα καλύπτει τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την αξιολόγηση του καλύτερου τρόπου χορήγησης του εμβολίου για καλύτερη προστασία, συμπεριλαμβανομένης ενδομυϊκής ένεσης και ρινικού εκνεφώματος.

Ο CSIRO ήταν ο πρώτος ερευνητικός οργανισμός εκτός της Κίνας που ανέπτυξε επιτυχώς μια εκδοχή του ιού που απομονώθηκε και αναπτύχθηκε σε εργαστήριο για να επιτρέψει προκλινικές μελέτες στον COVID-19.

Τον Φεβρουάριο, επιβεβαίωσε ότι τα κουνάβια αντέδρασαν στον κοροναϊό, καθώς μοιράζονταν με τον άνθρωπο έναν συγκεκριμένο υποδοχέα στα αναπνευστικά τους κύτταρα με τα οποία συνδέεται ο ιός.

«Αν μπορούμε να σταματήσουμε τη δέσμευση του ιού στους υποδοχείς των κουνάβιων στο αναπνευστικό σύστημα, υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα ότι το εμβόλιο θα λειτουργήσει στον άνθρωπο», δήλωσε ο Grenfell.

Στην Αυστραλία, χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα μια διαδικασία για να διαπιστώσουν αν ένα εμβόλιο για την φυματίωση που χρονολογείται στον έναν αιώνα μπορεί να καταπολεμήσει τον νέο κοροναϊό.

neoskosmos.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ