2020-04-06 10:05:25
Φωτογραφία για Ο κορωνοϊός «παγώνει» τον τουρκικό στρατό στη Συρία
Σταματούν οι κινήσεις δυνάμεων, στρατιωτών - Άλμα σε θανάτους και κρούσματα -

Το κράτος θα δέχεται online αιτήσεις και θα στέλνει μια μάσκα την εβδομάδα ταχυδρομικώς στους πολίτες

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι θα ελαχιστοποιήσει τις κινήσεις του στρατού της στη ζώνη που έχει καταλάβει στη Βόρεια Σύρια λόγω κορωνοϊού, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών και των κρουσμάτων στη χώρα αυξάνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό.

Με 73 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, ο συνολικός επίσημος αριθμός ανήλθε στους 574, με 3.135 νέα κρούσματα και περισσότερα από 27.069 στο σύνολο, σύμφωνα με τον υπουργό υγείας Φαχρετίν Κοτσά.

Ένατη παγκοσμίως στα κρούσματα, η Τουρκία ακολουθεί και σε αυτό το θέμα έναν δικό της δρόμο: Είχε περιορίσει τις συναθροίσεις, είχε κλείσει επιχειρήσεις και σύνορα, αλλά δεν είχε διατάξει ένα γενικό lockdown η μια αυστηρή απαγόρευση μετακινήσεων – μέχρι την Παρασκευή που διέταξε την παραμονή στις κατοικίες.


Όλοι μέσα

Τα κροούσματα όμως αυξάνονται ανησυχητικά. Ο κίνδυνος να μολυνθούν οι δυνάμεις ή να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης έφερε μέτρα και στο στρατό.

Στο εξής, οι στρατιώτες στη Συρία θα μπαίνουν και θα βγαίνουν από το πεδίο, τα στρατόπεδά τους, μόνο με άδεια από τον αρχηγού του στρατού. “Η κίνηση των στρατιωτών θα ελαχιστοποιηθεί, εκτός κι αν είναι υποχρεωτικό”, είπε ο υπουργός.

Η ένταση στη βόρεια Σύρια έχει υποχωρήσει τον τελευταίο μήνα, μετά την εκεχειρία που υπέγραψαν η Άγκυρα και η Μόσχα.

Η περιοχή του Ιντλίμπ όμως είναι αποδεκατισμένη και τα νοσοκομεία είναι ερείπια μετά από εννιά χρόνια πολέμου. Με ανύπαρκτες υποδομές δεν υπάρχουν άμυνες στον κορωνοϊό. Το υπουργείο άμυνας είπε ότι έχουν αποσταλεί γιατροί στην περιοχή κυρίως για ενημέρωση σχετικά με τον ιό.

Την Κυριακή η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν online αιτησεις για δωρεάν μάσκες που θα παραδίδονται ταχυδρομικώς σε εβδομαδιαία βάση.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ