2020-04-06 12:38:12
Φωτογραφία για Επανέρχονται οι εργαστηριακές εξετάσεις και τα εξωτερικά ιατρεία για τους ογκολογικούς ασθενείς στο ΕΣΥ!
 

Επανέρχονται σταδιακά οι υπηρεσίες στα δημόσια νοσοκομεία για τους ογκολογικούς ασθενείς που είχαν «παγώσει» σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας του κορονοϊού.

Άλλωστε τις τελευταίες εβδομάδες είχαν σταματήσει ουσιαστικά οι εργαστηριακές εξετάσεις στο ΕΣΥ ακόμη και για τους καρκινοπαθείς, με το φόβο της διασποράς του κορονοϊού, ενώ είχε διακοπεί πλήρως και η λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων στα δημόσια νοσοκομεία. Οι ογκολογικοί ασθενείς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κρίθηκε σκόπιμο να διακοπούν οι υπηρεσίες αυτές σε μεγάλο ποσοστό, καθώς ο κίνδυνος είναι μεγάλος.

Συγκεκριμένα από την ερχόμενη εβδομάδα σταδιακά θα ξεκινήσει η λειτουργία των εργαστηρίων πρώτα στα ογκολογικά νοσοκομεία, ώστε να μεταβαίνουν οι πάσχοντες, ενώ ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και κάποιος περιορισμένος αριθμός σε πρώτη φάση, τακτικών εξωτερικών ιατρείων για ραντεβού μόνο για ογκολογικούς ασθενείς.

Να υπενθυμιστεί ότι τα χειρουργεία για καρκινοπαθείς δεν είχαν διακοπεί, παρά μόνο τα προγραμματισμένα.

Το «ελευθέρας» δόθηκε καθώς κρίθηκε πως πλέον μπορεί να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας έναντι του κορονοϊού ώστε να μην κινδυνεύουν οι βαριά πάσχοντες. Άλλωστε τα περιστατικά το κορονοϊού φαίνεται ότι παρουσιάζουν μία σταθερή πορεία, γεγονός που κάνει του αρμόδιους του υπουργείου Υγείας να αναθαρρούν ότι μπορεί τελικώς η χώρα μας να ανταπεξέλθει πολύ καλύτερα από άλλες χώρες.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ