2020-04-06 22:56:42
Φωτογραφία για Τουρκία: Στο Πανεπιστήμιο της Άγκυρας η πρώτη παρασκευή εμβολίου
Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Αϊκούτ Οζκιούλ, λέει πως κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, στο πλαίσιο της

προσπάθειας για την παρασκευή εμβολίου

Το Πανεπιστήμιο της Άγκυρας πραγματοποίησε το πρώτο βήμα για την παρασκευή εμβολίου κατά του κορωνοϊού, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου της Άγκυρας, Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παρασκευή εμβολίου κατά της θανατηφόρας νόσου.

Τη σημαντική αυτή εξέλιξη ανακοίνωσε το ίδιο το πανεπιστήμιο, με ανάρτηση στο Twitter. «Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου μας, o καθηγητής Αϊκούτ Οζκιούλ, κατάφερε να απομονώσει τον ιό SARS-COV-2, κάνοντας το πρώτο βήμα για την παραγωγή ορού, εμβολίου και φαρμάκων κατά του κορωνοϊού!» ανέφερε η ανάρτηση, ενώ ξεχωριστή ανάρτηση του Ινστιτούτου του καθηγητή Οζκιούλ, υπερθεμάτιζε: «Αυτή είναι μόνο η αρχή. Είμαστε αποφασισμένοι και γεμάτοι φιλοδοξία. Ένας Τούρκος επιστήμονας απομόνωσε τον ιό!».

Ο Τούρκος υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Μουσταφά Βαράνκ, έχει ανακοινώσει ότι 24 τουρκικά πανεπιστήμια και οκτώ ερευνητικά κέντρα εργάζονται για την παρασκευή εμβολίου κατά της νόσου.

Ο δήμαρχος της Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς, σε δική του ανάρτηση, σχολίασε την εξέλιξη: «Περιμένουμε σύντομα καλά νέα από την Άγκυρα».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ