2020-04-07 16:25:42
Φωτογραφία για Κορωνοϊός - «Μένουμε Πλοίο»: Χιλιάδες ναυτικοί εγκλωβισμένοι στα πλοία λόγω πανδημίας
Μεγάλες επιπτώσεις στη σωματική και ψυχική υγεία των ναυτικών αλλά και την ασφάλεια του πλοίου Εν μέσω πανδημίας με τα σύνορα πολλών χωρών κλειστά, αεροδρόμια, λιμάνια,

η μετακίνηση του κόσμου έχει σχεδόν μηδενιστεί. Στη Ναυτιλία δημιουργήθηκε τεράστιο πρόβλημα με την αλλαγή πληρωμάτων. Εκατοντάδες χιλιάδες ναυτικοί είναι εγκλωβισμένοι στα πλοία είτε αυτά βρίσκονται στα λιμάνια είτε αρόδου στα αγκυροβόλια.

Δεν μπορούν να ταξιδέψουν οι αντικαταστάτες τους αφού για να το κάνουν θα περάσουν από δύο-τρία αεροδρόμια. Υπάρχουν προβλήματα τροφοδοσίας αλλά κυρίως έλλειψης «προσωπικών» φαρμάκων δηλαδή εκείνων που λαμβάνει ο ναυτικός για προσωπικό θέμα υγείας

Το ΜΕΝΟΥΜΕ ΠΛΟΙΟ έχει μεγάλες επιπτώσεις που αφορούν τη σωματική και ψυχική υγεία των ναυτικών αλλά και την ασφάλεια του πλοίου.

«Οι ναυτικοί είναι αναγκασμένοι –δεδομένων των παγκόσμιων μέτρων- να παραμείνουν στο πλοίο για διάστημα μεγαλύτερο από το προκαθορισμένο», επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Οικονόμου διευθύνων σύμβουλος της Marine Tours:


«Το φαινόμενο κρίνεται εξαιρετικά απαιτητικό στην διαχείριση του, τόσο για την Ναυτιλιακή Εταιρία, όσο και για τους Ναυτικούς, αλλά και ιδιαιτέρως για τον Καπετάνιο και τους αξιωματικούς, που καλούνται να αντιμετωπίσουν την βεβαρημένη ψυχολογική κατάσταση του πληρώματος.

Ένα εξαιρετικά δύσκολο επάγγελμα, έγινε ακόμη πιο απαιτητικό στην εποχή του COVID-19. Όλοι οι άνθρωποι της Ελληνικής Ναυτιλίας μας είναι πραγματικοί ήρωες και πρέπει να σταθούμε κοντά τους ως Πολιτεία, αυτή τη δύσκολη περίοδο».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Rolls-Royce Cullinan
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Rolls-Royce Cullinan
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ