2020-04-08 12:34:06
Φωτογραφία για Βρετανία: Θύμα της πανδημίας νοσοκόμα που δούλευε 44 χρόνια στον NHS
Τρία 24ωρα νωρίτερα, ο Δρ. Anton Sebastianpillai γινόταν ο 13ος γιατρός που έχασε τη ζωή του από την covid-19 στο Νησί  Από ηλικία 26 ετών εργαζόταν και πρόσφερε τις πολύτιμες

υπηρεσίες της στον νοσηλευτικό σύστημα της Βρετανίας. Επί 44 συναπτά έτη στον NHS, η 70χρονη Alice Kit Tak Ong δεν είχε προσβληθεί από θανατηφόρα ασθένεια, παρ' ότι ο κίνδυνος για το προσωπικό των νοσοκομείων είναι σημαντική αυξημένος. Ο νέος κορωνοϊός, όμως, δεν εξαιρεί κανέναν. Η 70χρονη προσβλήθηκε από την ασθένεια covid-19 και δύο εβδομάδες μετά την εισαγωγή της ως ασθενής -αυτή τη φορά- στο νοσοκομείο, άφησε την τελευταία της πνοή, στο Royal Free Hospital.

Η οικογένειά της ανακοίνωσε την τραγική είδηση, επισημαίνοντας ότι εργαζόταν έως και την τελευταία στιγμή, έως τη στιγμή που αισθάνθηκε άρρωστη, καθώς ήταν «ερωτευμένη» με τη δουλειά της και άκρως αφοσιωμένη.

Τρία 24ωρα πριν τον θάνατο της Alice Kit Tak Ong, ένας γιατρός άφησε επίσης την τελευταία του πνοή, δίνοντας μέχρι τέλους τη μάχη με τον νέο κορωνοϊό, αρχικά μαζί με τους ασθενείς του και ακολούθως μόνος του, σε ένα κρεβάτι της εντατικής.

Ο Δρ. Anton Sebastianpillai έγινε ο 13ος γιατρός πρώτης γραμμής που χάνει τη ζωή του από τον νέο κορωνοϊό στη Βρετανία, θυσιάζοντας ό,τι πολυτιμότερο είχε, τη ζωή του, για να προσφέρει βοήθεια στους ασθενείς της covid-19.

Ο γιατρός εκδήλωσε συμπτώματα στις 20 Μαρτίου και στις 31 Μαρτίου εισήχθη στην εντατική. Το Σάββατο 4 Απριλίου κατέληξε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ