2020-04-08 12:35:09
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Θρίλερ με την υγεία του Μπόρις Τζόνσον – Του χορηγήθηκαν 4 λίτρα οξυγόνο
Newsroom newsbomb.gr

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της υγείας του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ο οποίος κατέληξε στην εντατική μετά από επιδείνωση των συμπτωμάτων του κορονοϊού.

Ο υπουργός Michael Gove σε σε συνέντευξή του στο BBC δήλωσε ότι ο Μπόρις Τζόνσον «δεν ήταν σε αναπνευστήρα» αλλά είχε «λάβει υποστήριξη οξυγόνου». Είπε στο σημερινό πρόγραμμα του BBC Radio 4 ότι ο Τζόνσον «έλαβε την καλύτερη φροντίδα» στο νοσοκομείο του Αγίου Θωμά στο Λονδίνο, αφού έλαβε την εντατική φροντίδα στις 7 μ.μ. τοπική ώρα (2 μ.μ. ET) τη Δευτέρα.

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ:Κορονοϊός: Δάκρυα χαράς - Δοκιμάστηκε με επιτυχία θεραπεία που νικάει τον ιό σε 3 ημέρες

Όπως μετέδωσε το BBC την Δευτέρα εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η κατάσταση του πρωθυπουργού επιδεινώθηκε και, με συμβουλή της ιατρικής ομάδας του, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου. Ο πρωθυπουργός λαμβάνει εξαιρετική φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του NHS για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή τους».


Την ίδια ώρα, οι επιστήμονες δίνουν απάντηση στην υπόθεση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός εισήχθη στην εντατική για προληπτικούς λόγους. Κορυφαίοι γιατροί του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας επισημαίνουν πως, όταν κάποιος μπαίνει στην Εντατική, δεν μπαίνει προληπτικά, ούτε για να έχει μία εικόνα του χώρου.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου «Reading University, Σίμον Κλαρκ δηλώνει ότι, ένα κρεβάτι στην Εντατική δίνεται μόνο σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Παράλληλα, όπως μεταδίδουν οι TIME, ο Τζόνσον απαιτούσε περίπου τέσσερα λίτρα οξυγόνου παρά τα 15 λίτρα που χρησιμοποίησε ένας μέσος ασθενής COVID-19 στη ΜΕΘ.

Σε ότι αφορά την παραμονή του στην ΜΕΘ, κανείς δεν γνωρίζει το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται. Ορισμένοι ασθενείς μένουν μόνο για μία ημέρα και άλλοι πάνω από τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρουν γιατροί.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ