2020-04-08 15:12:11
Φωτογραφία για Κεραμέως.... Πανελλαδικές εντός Ιουνίου ή στη χειρότερη περίπτωση το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου
Για τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, τον χρόνο, αλλά και την εξεταστέα ύλη μίλησε η Νίκη Κεραμέως ...στην ΕΡΤ, τονίζοντας πως στόχος είναι οι εξετάσεις να γίνουν εντός Ιουνίου ή στη χειρότερη περίπτωση το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου.

Κριτήριο είναι πάντα η γνώμη των ειδικών, αυτοί μας δίνουν τις κατευθυντήριες οδηγίες και για τα σχολεία και για τις εξετάσεις, ξεκαθάρισε η κα Κεραμέως. Με βάση τα στοιχεία που έχουμε- ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας για τον κορονοϊό- και καθώς είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε πει πως θέλουμε οι πανελλήνιες να γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονική τους ημερομηνία.

Αναφορικά με την ύλη των εξετάσεων, η κα Κεραμέως επανέλαβε πως γνώμονας του υπουργείου είναι ό,τι έχει διδαχθεί στην τάξη, με τη φυσική παρουσία των παιδιών, και το αμέσως επόμενο διάστημα η ύλη θα μειωθεί. 

Για το αν θα ξανανοίξουν τα σχολεία η υπουργός είπε πως το θέμα της φετινής χρονιάς ξεκάθαρα δεν έχει κλείσει και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει τίποτα που δεν θα υπηρετεί στο έπακρο τη δημόσια υγεία. Περιμένουμε από τους ειδικούς, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ξεκάθαρη απάντηση, αλλά οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι, υπογράμμισε.

Για τα μαθήματα εξ αποστάσεως, η κα Κεραμέως είπε πως η πρόσβαση σε εκπαιδευτικές ιστοσελίδες του υπουργείου Παιδείας για τη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση μέσω κινητού είναι δωρεάν.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ