2020-04-09 00:36:53
Φωτογραφία για Πυκνώνουν τα σύννεφα για τη Zoom: Και το γερμανικό ΥΠΕΞ περιορίζει τη χρήση του
Οι εργαζόμενοι του υπουργείου έλαβαν την οδηγία να χρησιμοποιούν την εφαρμογή τηλεδιασκέψεων μόνο από δικούς τους υπολογιστές και όχι για εμπιστευτικές συνομιλίες

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών περιόρισε τη χρήση της υπηρεσίας τηλεδιάσκεψης Zoom, αναφέροντας σε εσωτερικό σημείωμα προς τους εργαζόμενους που επικαλείται η εφημερίδα Handelsblatt ότι οι αδυναμίες της ασφάλειας και προστασίας των δεδομένων την καθιστούν υπερβολικά επικίνδυνη.

Το σημείωμα προσθέτει ότι καθώς το σύστημα χρησιμοποιείται ευρέως από τους διεθνείς εταίρους του υπουργείου, είναι αδύνατο στην παρούσα φάση να απαγορευτεί πλήρως η χρήση του και ότι σε περίπτωση ανάγκης οι εργαζόμενοι θα μπορούν να το χρησιμοποιούν σε ιδιωτικές συσκευές για επαγγελματικούς σκοπούς.

«Με βάση τις αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης και τα δικά μας ευρήματά, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το λογισμικό του Zoom έχει κρίσιμες αδυναμίες και σοβαρά προβλήματα ασφάλειας και προστασίας δεδομένων«, αναφέρει το σημείωμα που επικαλείται η Handelsblatt.


Μια κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα του σημειώματος, αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπήρχε περιορισμός στη χρήση της έκδοσης του Zoom για υπολογιστή μέσω σταθερής γραμμής, παρόλο που δεν θα πρέπει να γίνονται με αυτόν τον τρόπο εμπιστευτικές συνομιλίες καθώς η εφαρμογή δεν διαθέτει πλήρη κρυπτογράφηση.

Ο αριθμός των καθημερινών χρηστών του Zoom εκρτοξεύτηκε καθώς η πανδημία του κορωνοϊού αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους να δουλέψουν από το σπίτι ενώ και σχολεία χρησιμοποιούν την διαδικτυακή εφαρμογή για μαθήματα online.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters tο υπουργικό συμβούλιο της Ταϊβάν έχει δώσει οδηγίες στις κυβερνητικές υπηρεσίες να σταματήσουν τη χρήση της εφαρμογής διασκέψεων του Zoom και άλλες χώρες εξετάζουν τη λήψη παρόμοιων μέτρων.

Η Zoom έχει προσλάβει τον πρώην επικεφαλής ασφαλείας του Facebook, Άλεξ Στάμος ως σύμβουλο και έχει ιδρύσει ένα συμβουλευτικό σώμα για τη βελτίωση της προστασίας της ιδιωτικότητας στην εφαρμογή βίντεο-διασκέψεων εν μέσω μιας παγκόσμιας αντίδρασης
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ