2020-04-09 10:49:25
Φωτογραφία για Κοροναϊός : Πώς γίνεται το κατ’ οίκον τεστ – Τι είπε ο υφυπουργός ΥγείαςΒήμα βήμα η διαδικασία και τα μέτρα προστασία
in.gr

Τον τρόπο με τον οποίο τα κινητά συνεργεία θα διενεργούν εξετάσεις για τον κοροναϊό κατ’ οίκον, παρουσίασε την Τετάρτη ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ο υφυπουργός ανέφερε πως πρόκειται για ένα σημαντικό πρόγραμμα, του οποίου η υλοποίηση ξεκίνησε και είναι χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Δείτε επίσης: Από που προήλθε η πανδημία; Τι ψάχνουν οι επιστήμονες

Το πρόγραμμα αυτό χωρίζεται σε δύο φάσεις:

-Στην πρώτη φάση, γίνονται εξορμήσεις με γεωγραφικά και επιδημιολογικά κριτήρια, έτσι ώστε να προκύπτει το πώς έχει μεταδοθεί ο ιός στη χώρα και να γίνουν εξετάσεις.

-Στη δεύτερη φάση, διερευνάται η ύπαρξη αντισωμάτων στον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υγείας, αμέσως μετά το Πάσχα θα ξεκινήσουν οι πρώτες μονάδες να βρίσκονται στην Επικράτεια.

Το κόστος θα καλυφθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά υπάρχουν ήδη δωρεές κυρίως σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, καύσιμα των αυτοκινήτων, τον τεχνολογικό εξοπλισμό που θα συνοδεύει τους οδηγούς και τους νοσηλευτές, προκειμένου να κάνουν αυτή τη σημαντική ενέργεια.

Ο κ. Κοντοζαμάνης διευκρίνισε πως η πρωτοβουλία εντάσσεται στο συνολικό στρατηγικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης, έτσι ώστε να δούμε πως προχωρά η νόσος στη χώρα μας.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ