2020-04-10 23:51:06
Φωτογραφία για Το απόλυτο όχημα του στρατηγού Patton
Εάν τα στρατιωτικά οχήματα μπορούσαν να μιλήσουν ή να προβούν σε ανθρώπινες

συμπεριφορές, τότε καθένα από αυτά σίγουρα θα έπαιρνε απευθείας εντολές από αυτό το Dodge WC-57 Command Car.

Μέρος της σειράς που παρήχθη για το στρατό μεταξύ 1942 και 1945 και προκάτοχος του μεταπολεμικού πολιτικού Dodge Power Wagon, το συγκεκριμένο όχημα τροποποιήθηκε προκειμένου να το χρησιμοποιήσει ο στρατηγός Patton κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Πρόκειται αναμφισβήτητα ένα από τα πιο cool αυτοκίνητα που έχουν βρεθεί προς πώληση εδώ και πολλά χρόνια. Πριν προβούμε σε λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο μπορεί κανείς να το αγοράσει ας δούμε μερικά από τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά του.

Τροποποιήθηκε με ειδικό τρόπο στην Αγγλία το 1944 με τις προδιαγραφές του Patton, ήταν εξοπλισμένο με στρατιωτική θωράκιση, σειρήνες, σημαίες με αστέρια, ώστε τα στρατεύματα να μπορούν να το δουν και να το ακούν από μίλια μακριά
. Επίσης, υιοθέτησε το πολυβόλο Browning διαμετρήματος 50 για να επιτρέψει το πυρ εναντίον εχθρικών αεροσκαφών που θα το είχαν εντοπίσει, καθώς και μια σιδηροτροχιά τοποθετημένη πίσω από τα μπροστινά καθίσματα, έτσι ώστε ο στρατηγός να μπορέσει να το κρατά όσο στέκεται όρθιος και απευθύνεται στα στρατεύματα, ή όταν βρίσκεται στο μέτωπο, ακόμη και στην πρώτη γραμμή. Η ισχύς του στρατιωτικού οχήματος προήλθε από έναν 6κύλινδρο κινητήρα της Dodge.

Το αυτοκίνητο υποβλήθηκε σε πλήρη αποκατάσταση και θα δημοπρατηθεί στην εκδήλωση WorldWideAuctioneers που προγραμματίζεται μεταξύ 11 και 14 Ιουνίου, στο Kruse Plaza στο Auburn της Ιντιάνα. Προσφέρεται μαζί με τους αναμενόμενα ισχυρούς δεσμούς με τον Στρατηγό, ο οποίος διέταξε τον έβδομο στρατό των Η.Π.Α. στη Μεσόγειο και τον Τρίτο Στρατό των ΗΠΑ στη Γαλλία και τη Γερμανία μετά την εισβολή στη Νορμανδία το 1944, αλλάζοντας τη μοίρα του πλανήτη.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ