2020-04-11 13:19:02
Φωτογραφία για Αγγλία: Έως και 1700€ θα λάβουν επιπλέον από το κράτος τα φαρμακεία εφόσον ανοίξουν Μ. Παρασκευή και Δευτέρα του Πάσχα για 3 ώρες!
Οι φαρμακοποιοί στην Αγγλία θα μπορέσουν να διεκδικήσουν 1707,33 ευρώ για τις τρεις ώρες που πρέπει να ανοίξουν τόσο την Μεγάλη Παρασκευή όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα, δήλωσε η NHS England.

Η πληρωμή, η οποία συμφωνήθηκε από το NHS England και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (PSNC), "θα είναι € 284,56 ανά ώρα, οπότε € 853,67 για τις τρεις ώρες που θα ανοίξετε κάθε μέρα", δήλωσε η αναπληρωτής του NHS England.

"Αυτό αντανακλά κάποια αναγνώριση ότι είναι αργία και έτσι είναι το ποσό που θα πληρώσουμε", πρόσθεσε η κα Loader.

Η NHS England είπε αρχικά την περασμένη εβδομάδα (3 Απριλίου) ότι ..... το ποσοστό πληρωμής - το οποίο προστίθεται στο συνολικό ποσό - δεν θα "αντικατοπτρίζει την τράπεζα ή την πριμοδότηση για τις δημόσιες αργίες".

Η κ. Loader δήλωσε ότι τα φαρμακεία που θα είναι ανοιχτά εκείνες τις ημέρες θα μπορούν να διεκδικήσουν τα χρήματα από τη διαδικτυακή πύλη διαχείρισης της υπηρεσίας (MYS) στην ιστοσελίδα της Αρχής Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του NHS.


"Αργότερα από ό, τι ελπίζαμε"

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του PSNC Simon Dukes δήλωσε ότι οι συζητήσεις γύρω από τις ώρες λειτουργίας του Πάσχα "κατέληξαν πολύ αργότερα από ό, τι ελπίζαμε και γνωρίζουμε ότι αυτό έχει προκαλέσει σημαντικές διοικητικές προκλήσεις για τους ενδιαφερόμενους".

Οι φαρμακοποιοί στην Αγγλία αντέδρασαν με απογοήτευση στην ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα (3 Απριλίου) ότι τα φαρμακεία τους θα πρέπει να ανοίξουν το Σαββατοκύριακο των τραπεζιτικών διακοπών παρά τον πρόσθετο φόρτο εργασίας που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19.

Το NHS England διευκρίνισε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα (7 Απριλίου) ότι τα φαρμακεία μπορούν να ζητήσουν εξαίρεση από την περιφερειακή ομάδα NHS England εάν νομίζουν ότι δεν υπάρχει ανάγκη να ανοίξουν εκείνες τις ημέρες, για παράδειγμα εάν υπάρχει "ελάχιστη ζήτηση".

Η κα Loader είπε χθες ότι συγκεκριμένες "τοπικές καταστάσεις" θα μπορούσαν να σημαίνουν ότι, σε ορισμένες περιπτώσεις, το άνοιγμα στις ώρες που κατευθύνονται από το NHS England "δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει".

Μετάφραση από chemistanddruggist.co.uk
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ