2020-04-12 11:46:32
Φωτογραφία για Πάνω από 110 «υποψήφια» εμβόλια για τον κοροναϊό – Τα τελευταία ερευνητικά δεδομένα από τον Η. Μόσιαλο
Ολόκληρος ο κόσμος έχει εναποθέσεις τις ελπίδες του στην ανακάλυψη ενός εμβολίου που θα έβαζε μελλοντικά φρένο στον κοροναϊό

in.gr

Ολόκληρος ο κόσμος έχει εναποθέσεις τις ελπίδες του στην ανακάλυψη ενός εμβολίου που θα έβαζε μελλοντικά φρένο στον κοροναϊό.

Ο Ηλίας Μόσιαλος με μία νεότερη ανάρτηση αναφέρεται στις τελευταίες ερευνητικές δραστηριότητες για υποψήφια εμβόλια.

Δείτε επίσης: Η μάχη του χαλκού με τα μικρόβια – Θα βοηθήσει και κατά του κοροναϊού;

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Nature Reviews in Drug Discovery (09/04/2020) με τίτλο ‘ The COVID-19 vaccine development landscape’, όπως αναφέρει ο κ. Μόσιαλος, μας δίνει επικαιροποιημένα στοιχεία για τη δραστηριότητα γύρω από τα πιθανά εμβόλια για τη νόσο Covid-19.

«Όπως θυμόμαστε, η γενετική ακολουθία του SARS-CoV-2, του κοροναϊού που προκαλεί το COVID-19, δημοσιεύθηκε στις 11 Ιανουαρίου, και οι πρώτες κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο στον άνθρωπο ξεκίνησαν στις 16 Μαρτίου 2020.


Το ερευνητικό τοπίο που περιγράφει η έκθεση παρέχει πληροφορίες για τα βασικά χαρακτηριστικά της έρευνας και της ανάπτυξης εμβολίων COVID-19 και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τη συνεχή διαχείριση του χαρτοφυλακίου στο Συνασπισμό για τις Καινοτομίες Επιδημικής Ετοιμότητας (CEPI)».

Ο CEPI, προσθέτει, συνεργάζεται με τις παγκόσμιες υγειονομικές αρχές και τους υπεύθυνους για την ανάπτυξη εμβολίων για την υποστήριξη της ανάπτυξης εμβολίων κατά του COVID-19.

«Η βάση δεδομένων για το ερευνητικό τοπίο περιλαμβάνει και τα προγράμματα ανάπτυξης εμβολίων που αναφέρθηκαν μέσω της έγκυρης και συνεχώς ενημερωμένης λίστας της ΠΟΥ, μαζί με άλλες δραστηριότητες που προσδιορίζονται από πηγές διαθέσιμες στο κοινό. Οι πληροφορίες είναι άμεσα διαθέσιμες συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση του συντονισμού στην αντιμετώπιση της επιδημίας COVID-19».

115 υποψήφια εμβόλια

Εώς τις 8 Απριλίου 2020, παγκοσμίως υπάρχουν 115 υποψήφια εμβόλια (γράφημα 1, πάνω αριστερά), αναφέρει ο κ. Μόσιαλος, εκ των οποίων τα 78 επιβεβαιώνονται ως ‘ενεργά’. ενώ 37 δεν έχουν επιβεβαιωθεί δηλαδή η πορεία της ανάπτυξης δεν μπορεί να προσδιοριστεί από διαθέσιμες στο κοινό ή από άλλες πηγές πληροφοριών.

Από τα 78 επιβεβαιωμένα υπό-ενεργή ανάπτυξη υποψήφια εμβόλια, τα 73 βρίσκονται σήμερα σε ερευνητικά ή προκλινικά στάδια. Κάποια υποψήφια εμβόλια έχουν πρόσφατα προχωρήσει σε κλινική ανάπτυξη (πίνακας 1), συμπεριλαμβανομένου του mRNA-1273 από Moderna, Ad5-nCoV από CanSino Biologicals, INO-4800 από Inovio, LV-SMENP-DC και το aAPC από Shenzhen Geno- 1. Πολλοί άλλοι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη εμβολίων ανέφεραν σχέδια για την έναρξη δοκιμών σε ανθρώπους το 2020.

«Από τα επιβεβαιωμένα (υπό ενεργή ανάπτυξη) υποψήφια εμβόλια, 56 (72%) αναπτύσσονται από ιδιώτες, ενώ το υπόλοιπο 22 (28%) αναφέρεται σε ακαδημαϊκούς, δημόσιους και άλλους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς» .

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του κ. Μόσιαλου

Ερευνητική δραστηριότητα για υποψήφια εμβόλια Covid-19 - επικαιροποιημένος χάρτης

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε στο Nature Reviews in Drug Discovery (09/04/2020) με τίτλο ‘ The COVID-19 vaccine development landscape’ μας δίνει επικαιροποιημένα στοιχεία για τη δραστηριότητα γύρω από τα πιθανά εμβόλια για τη νόσο Covid-19. ΄Όπως θυμόμαστε, η γενετική ακολουθία του SARS-CoV-2, του κορωνοϊού που προκαλεί το COVID-19, δημοσιεύθηκε στις 11 Ιανουαρίου, και οι πρώτες κλινικές δοκιμές ...Δείτε περισσότερα
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ