2020-04-12 18:08:56
Φωτογραφία για Καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης προ 30 ετών απειλεί την εκστρατεία Μπάϊντεν
Τον Τζο Μπάιντεν έχει καταγγείλει μια πρώην βουλευτής και άλλες πέντε γυναίκες παλαιότερα

Μετά από ένα ομολογουμένως άχρωμο ξεκίνημα, ο Τζό Μπάϊντεν αναδείχθηκε στον υποψήφιο που θα διεκδικήσει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η άδοξη απόσυρση του αυτοαποκαλούμενου «Δημοκρατικού σοσιαλιστή» Μπέρνι Σάντερς τον καθιστά μοναδικό αντίπαλο του Ντόναλτ Τραμπ. Ο κορονοϊός και τα συντρίμμια που αφήνει πίσω του έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον τελευταίο, ο οποίος βλέπει την ψαλίδα να μεγαλώνει υπέρ του αντιπάλου του. Στο πλευρό του πρώην 77χρονου αντιπροέδρου των ΗΠΑ έχει συστρατευτεί η πλειονότητα των Αφροαμερικανών, μελών των εργατικών συνδικάτων της Αμερικής και των γυναικών.

Η υποψηφιότητα αυτή καθιστά ακόμα πιο σοβαρή την κατηγορία μίας πρώην συνεργάτιδάς του η οποία κατηγόρησε τον Μπάιντεν για σεξουαλική παρενόχληση. Η Τάρα Ρίντ είχε καταθέσει στην αστυνομία, ισχυριζόμενη ότι το συμβάν συνέβη το 1993. Υπέβαλε μήνυση στο Τμήμα Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσιγκτον, κατηγορώντας τον ότι την έσπρωξε σ΄ έναν τοίχο και την κακοποίησε σεξουαλικά, «διεισδύοντας με τα δάχτυλά του μέσα μου», όπως ακριβώς αναφέρει στην καταγγελία της. Την περίοδο εκείνη, η εν λόγω ήταν υπάλληλος του Μπάιντεν και μάλιστα συγκαταλεγόταν στους στενούς συνεργάτες του. Σε μία ανάρτησή της ευχαρίστησε όσους «της έδωσαν το κουράγιο για να τον καταγγείλει μετά από τόσο καιρό». Παρ’ ότι η κίνησή της δεν θα έχει κανένα νομικό αντίκτυπο στον Μπάιντεν, καθώς έχουν παρέλθει σχεδόν τρείς δεκαετίες από το υποτιθέμενο συμβάν και όλες οι κατηγορίες έχουν παραγραφεί, υποστήριξε ότι προέβη σε αυτή την κίνηση για λόγους προσωπικής ασφαλείας.

Όσοι την αμφισβητούν, αναρωτιούνται γιατί επέλεξε να μιλήσει ύστερα από τόσο καιρό. Σε κάποιες από τις συνεντεύξεις της η ίδια συνδέει το τάιμινγκ με το γεγονός ότι ο Μπάιντεν μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. «Δεν θα άντεχα ένας ακόμα δυνατός άνδρας να μείνει ατιμώρητος για τις πράξεις του. Πρέπει να είναι υπόλογος». Μεταξύ άλλων, έχει ισχυριστεί ότι συνεργάτες του πρώην αντιπροέδρου την έχουν απειλήσει, ενώ δεν έχουν διστάσει ακόμα και να την χαρακτηρίσουν «κατάσκοπο των Ρώσων». Και αυτό επειδή είχε γράψει στο προσωπικό της μπλόγκ ένα άρθρο που περιέγραφε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ως «ηγέτη».

Ο Μπάιντεν έχει αρνηθεί τις κατηγορίες. Κάποιοι συνεργάτες του αναγκάστηκαν να τον υπερασπιστούν δημόσια, λέγοντας ότι ποτέ δεν άκουσαν ή είδαν κάτι που θα υποδήλωνε ασεβή συμπεριφορά έναντι γυναικών. Είχαν προηγηθεί, όμως, και άλλες γυναίκες. Τον Μάρτιο του 2019, μία πρώην βουλευτίνα τον κατηγόρησε ότι την φίλησε παρά τη θέλησή της, την άγγιξε ανάρμοστα και της μύρισε τα μαλλιά. Ακόμα πέντε γυναίκες που εργάζονταν για εκείνον στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκαναν παρόμοιες καταγγελίες. Ο πρώην αντιπρόεδρος αναγκάστηκε να αναρτήσει ένα βίντεο. Σε αυτό ζήτησε συγνώμη για την καταπάτηση του προσωπικού χώρου, τα όρια του οποίου έχουν αλλάξει τα τελευταία χρόνια».

Οι καταγγελίες της Ριντ, όμως, είναι πολύ πιο σοβαρές και μένει να φανεί αν θα πλήξουν την προεκλογική εκστρατεία.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ