2020-04-13 01:44:39
Φωτογραφία για Έξι κινήσεις που νικούν την αϋπνία
Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός. Για του λόγου το αληθές οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι μια βραδιά καλού ύπνου είναι προτιμότερη από μια νύχτα σεξ για 8 στους 10 από μας!

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Τις νύχτες στριφογυρίζετε στο κρεβάτι σας; Μετά από μια νύχτα κακού ύπνου το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι η αδυναμία συγκέντρωσης και η μειωμένη παραγωγικότητα. Όταν όμως η αϋπνία είναι χρόνια, τότε ουσιαστικά υποβάλλουμε τον εαυτό μας σε ένα χρόνιο στρες με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται στο κυκλοφορικό μας σύστημα. Αρκετές έρευνες άλλωστε έχουν συσχετίσει την αϋπνία με την υπέρταση, έναν από τους σοβαρότερους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου.

Εάν ταλαιπωρείστε από αϋπνίες προτού καταφύγετε σε φαρμακευτική βοήθεια δοκιμάστε να κάνετε τις ακόλουθες κινήσεις:

-Κρύψτε το ρολόι στο συρτάρι ή να το γυρίσουμε προς τον τοίχο γιατί όσο το κοιτάτε κατά τη διάρκεια της νύχτας και μετράτε πόσες ώρες ύπνου σας απέμειναν τόσο περισσότερο αγχώνεστε και δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε.


-Αποφύγετε τα βαριά και δύσπεπτα φαγητά 1-2 ώρες πριν κοιμηθείτε. Το ίδιο ισχύει και για τον καφέ και τα αναψυκτικά τύπου κόλα επειδή έχουν διεγερτική δράση

-Όσον αφορά το αλκοόλ, 1-2 ποτηράκια μπορεί να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Η κατάχρηση όμως μπορεί να προκαλέσει νυχτερινές αφυπνίσεις.

-Η μεσημεριανή σιέστα δεν πρέπει να ξεπερνά τη μία ώρα, αλλιώς μπορεί να διαταράξει τον βραδινό σας ύπνο.

-Αν στριφογυρίζετε στο κρεβάτι είναι προτιμότερο να σηκωθείτε και να ξαπλώσετε ξανά όταν νιώθετε αρκετά κουρασμένοι

-Η άσκηση μπορεί να διευκολύνει τον ύπνο αρκεί να μη γίνεται 2-3 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ