2020-04-13 13:46:12
Φωτογραφία για Κορωνοϊός: Ολοκληρώθηκαν τα τεστ στον οίκο ευγηρίας – Οι Τσιόδρας – Αρκουμανέας στο πλευρό των ηλικιωμένων
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Τον οίκο ευγηρίας "Ευ Ζην" επισκέφθηκε για δεύτερη φορά το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας ο καθηγητής παθολογίας, λοιμωξιολόγος και υπεύθυνος επικοινωνίας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Μαζί του και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Ολοκληρώθηκε ο εργαστηριακός έλεγχος. 13 άτομα από τα 122 είναι θετικά στον ιό. Στο νοσοκομείο "Σωτηρία" νοσηλεύονται 10 ηλικιωμένοι.

Ολοκληρώθηκε η ιχνηλάτηση και η διαγνωστική διαδικασία από το ειδικό κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στους 122 τρόφιμους και εργαζόμενους του οίκου ευγηρίας "Ευ Ζην". Στο πλευρό των ηλικιωμένων έσπευσε το πρωί ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και έδωσε προσωπικά οδηγίες στη διοίκηση του γηροκομείου για την φροντίδα των ηλικιωμένων. Μαζί του και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. 

Από την ιχνηλάτηση των περιστατικών και την ολοκλήρωση των διαγνωστικών τέστ προέκυψε ότι από τους 122 φιλοξενούμενους και εργαζόμενους του οίκου ευγηρίας νοσούν 11 ηλικιωμένοι και 2 άτομα από το προσωπικό. Από αυτούς, 10 ηλικιωμένοι που εμφάνιζαν βαρύτερα συμπτώματα μεταφέρθηκαν αργά χθες τη νύχτα στο νοσοκομείο αναφοράς και εξειδικευμένο για αναπνευστικά νοσήματα "Σωτηρία".


Ο οίκος ευγηρίας "Ευ ζην" ωστόσο παραμένει σε καραντίνα με χθεσινή απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και υπό την φύλαξη της ΕΛΑΣ. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΔΥ έκριναν ότι στη δομή υπάρχει “επιβεβαιωμένο υψηλό επιδημιολογικό φορτίο”, ενώ επιτόπου βρέθηκαν και το βράδυ της Κυριακής ο καθηγητής Σ. Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς.

Ειδικό συνεργείο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε το πρωί της Κυριακής στο Ζούμπερι Νέας Μάκρης ιχνηλάτηση όλων των περιστατικών στον οίκο ευγηρίας και έλαβε δείγματα ρινοφαρυγγικού επίχρίσματος από τους ηλικιωμένους και τους εργαζόμενους.

Οι υπεύθυνοι διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού στην Ελλάδα θορυβήθηκαν ιδιαιτέρως από τα κρούσματα στον οίκο ευγηρίας, καθώς σε πολλές χώρες του εξωτερικού, όπως π.χ στην Ιταλία, υπήρξε μεγάλη διασπορά στον πληθυσμό από κρούσματα που διέφυγαν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Διαβάστε ακόμα Κορωνοϊός: Όχι στις επισκέψεις στα γηροκομεία, λένε οι ειδικοί

Δείτε σχετικές φωτογραφίες από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ:
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ