2020-04-13 22:27:34
Φωτογραφία για Ο κορωνοϊός «έφαγε» τους… Βιολογικούς καθαρισμούς αυτοκινήτων!
Οι περισσότερες εταιρείες καθαρισμού οχημάτων-πλυντήρια έπαψαν να χρησιμοποιούν τις λέξεις απολύμανση ή βιολογικός καθαρισμός.

Ο κορωνοϊός έχει αλλάξει ριζικά τη ζωή μας και τα απολυμαντικά αποτελούν «συνοδηγό» της καθημερινότητάς μας. Ωστόσο κάποιοι επιτήδειοι δεν έχασαν την ευκαιρία να πλουτίσουν εις βάρος των καταναλωτών διαφημίζοντας κυρίως μέσω του Διαδικτύου καθαριστικά και απολυμαντικά αμφιβόλου ποιότητας!

Από την άλλη μεριά κάποιου εταιρείες καθαρισμού αυτοκινήτων-πλυντήρια οι οποίοι «υπόσχονταν» βιολογικούς καθαρισμούς και απολυμάνσεις φαίνεται ότι εξαφάνισαν τις συγκεκριμένες ενδείξεις ακόμη και από τα καταστήματά τους καθώς επιβεβαιωμένα δεν απολυμαίνουν τα αυτοκίνητα και βέβαια σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος μάλλον το λουκέτο θα φαντάζει μικρό με όλα τα υπόλοιπα θα βρεθεί αντιμέτωπος ο ιδιοκτήτης της εταιρείας καθαρισμού-πλυντηρίου αυτοκινήτων.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμαναν εταιρείες καθαρισμού αυτοκινήτων στο Newsauto.gr: «Ο καθαρισμός στο εσωτερικό των αυτοκινήτων είναι προσεκτικός αλλά όχι βιολογικός ούτε απολυμαίνει…»


Οπότε όπως αποδεικνύεται ο κορωνοϊός «έφαγε» και τους… βιολογικούς καθαρισμούς αυτοκινήτων καθώς όπως έχουμε αναφέρει σε ρεπορτάζ του  ο επικίνδυνος ιός μένει για αρκετές ημέρες ζωντανός στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οπότε και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε περίπτωση που έχει επιβιβαστεί στο όχημα κάποιο άτομο με επιβεβαιωμένο κρούσμα Βέβαια θα πρέπει να επισημάνουμε εξαιτίας της έλλειψης νομοθετικού πλαισίου κάποιοι επιτήδειοι εξακολουθούν να διαφημίζουν τους «ειδικούς» καθαρισμούς των εσωτερικών αυτοκινήτων με έμφαση στην… εξόντωση του κορωνοϊού!

«Μαϊμού» καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα

Οι κρίσεις γεννούν και ευκαιρίες και όπως σε κάθε οργανωμένη οικονομία κάποιοι επιτήδειοι με στόχο το άμεσο κέρδος δεν διστάζουν να θέσουν σε κίνδυνο τους ανυποψίαστους καταναλωτές.

Ειδικότερα σύμφωνα με έρευνα του Newauto.gr κάποιοι επιτήδειοι διαφημίζουν κυρίως μέσω του Internet καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας σε άκρως δελεαστικές τιμές ώστε να προσελκύσουν τους καταναλωτές.

Μάλιστα έχουν πλημμυρίσει τα Social Media κυρίως με «χορηγούμενες» αναρτήσεις από ειδικά καθαριστικά προϊόντα αυτοκινήτων που από την μία μεριά σκοτώνουν τον επικίνδυνο ιό ενώ από την άλλη μεριά προστατεύουν κυρίως το εσωτερικού του οχήματος!

Οι εν λόγω διαφημίσεις για να γίνουν άμεσα αντιληπτές και οι αναγνώστες να τις προσέξουν οι δημιουργοί τους χρησιμοποιούν το διάσημο πλέον σκίτσο του κορωνοϊού ώστε να προσελκύσουν τους ανυποψίαστους καταναλωτές και να αγοράσουν τα αμφιβόλου ποιότητας και χωρίς καμία πιστοποίηση προϊόντα αυτοκινήτου.

Οι επιτήδειοι δεν διστάζουν επίσης να διαφημίζουν πως το προϊόν τους σκοτώνει όλους τους ιούς, τα μικρόβια και τα βακτήρια από τις εσωτερικές επιφάνειες του αυτοκινήτου ενώ παράλληλα καθαρίζει, απολυμαίνει, λειτουργεί άμεσα και βέβαια διαρκεί πολύ!

Σε πάρα πολλά από αυτά τα καθαριστικά και απολυμαντικά προϊόντα κάποιοι υπόσχονται και επιστροφή χρημάτων αν δεν μείνει κάποιος ικανοποιημένος ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν εξαιρετικά επικίνδυνο ιό καλό θα ήταν οι καταναλωτές να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς τι να κάνουν την επιστροφή χρημάτων αν αποτελέσουν ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού και οδεύουν προς το νοσοκομείο!

Από την άλλη μεριά υπάρχουν πραγματικά καλά και πιστοποιημένα προϊόντα που όντως σκοτώνουν τον κορωνοϊό και προστατεύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας αλλά και πάλι πριν προβείτε σε οποιαδήποτε αγορά να ελέγξετε εξονυχιστικά τις οδηγίες χρήσης αλλά την προστασία που προσδίδει η χρήση τους.

Σύμφωνα με ειδικούς η απολύμανση και η εξόντωση του κορωνοϊου γίνεται κάτω από ειδικές συνθήκες και όχι σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων που πιθανόν δεν τηρούνται ούτε οι βασικοί κανόνες υγιεινής που έχει θέσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και οι υπάλληλοι που πραγματοποιούν τους βιολογικούς καθαρισμούς στο εσωτερικό των αυτοκινήτων σας τις περισσότερες φορές εργάζονται για ένα κομμάτι ψωμί και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν τηρούν το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Προσοχή λοιπόν και στα προϊόντα απολύμανσης-καθαρισμού που προμηθεύεστε από το Διαδίκτυο αλλά και στα πλυντήρια που παρέχουν υπηρεσίες Βιολογικού Καθαρισμού καθώς αντί για προστασία μπορεί τελικά να βρεθείτε θετικοί στον… κορωνοϊό!
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ