2020-04-14 23:31:32
Φωτογραφία για Ιταλία: Η μαφία μοιράζει φαγητό σε ευπαθείς ομάδες και προκαλεί ανησυχία…
Με τη διανομή τροφίμων σε ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες εν μέσω πανδημίας φαίνεται πως βρήκε η μαφία τον τρόπο να επεκτείνει την επιρροή της.

Ειδικότερα, στην Ιταλία, που μετράει ακόμη τις πληγές της, η μαφία βρήκε τον τρόπο να εκμεταλλευτεί την κατάσταση, διανέμοντας δωρεάν φαγητό σε φτωχές οικογένειες που πλήττονται από τους περιορισμούς. Ιδιαίτερα, στη νότια Ιταλία το φαινόμενο είναι πιο έντονο αναφέρει ο Guardian.

Ακόμη και τα βασικά τρόφιμα σε πακέτο αρκούν: ζυμαρικά, νερό, γάλα και αλεύρι. Η Καμόρα στη Νάπολη και η Κόζα Νόστρα στο Παλέρμο το κάνουν ήδη, χωρίς να το κρύβουν ιδιαίτερα. Πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι που εργάζονται στην «γκρίζα οικονομία» σε αυτές τις περιοχές έχουν μείνει εδώ και ένα μήνα – και άγνωστο για πόσο ακόμη – χωρίς εισοδήματα, εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα Ιταλός ανακριτής που επικεντρώνεται στη μαφία. Σε περίπτωση, που η κυβέρνηση δεν παρέμβει για να βοηθήσει αυτούς τους ανθρώπους, πέρα από τα κουπόνια αγοράς τροφίμων που παρέχει, η μαφία θα σπεύσει να καλύψει το κενό, προσθέτει.


Η διανομή αυτή δεν φαίνεται να είναι κάτι καινούριο για αυτές τις οργανώσεις – ίσα ίσα είναι όσο παλιά όσο και η μαφία, που πάντα είχε και μια «φιλανθρωπική» διάσταση. Στην αρχή, βέβαια, οι προσφορές είναι δωρεάν, ωστόσο στη συνέχεια ζητούνται κάποια ανταλλάγματα, όπως ίσως τις ψήφους της οικογένειας για τον εκλεκτό της οργάνωσης. Τέλος, όπως εξηγεί στον Guardian καθηγητής Εγκληματολογίας, η μαφία «δεν κάνει τίποτα από την καλή της τη καρδιά. Είναι χάρες που ο κόσμος θα τις ξεπληρώσει με τη μία ή την άλλη μορφή».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ