2020-04-14 23:45:36
Φωτογραφία για ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΠΑΤΩΝ, ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ
ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΜΑΣ Η Λαϊκή Συσπείρωση αμέσως μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στις 16 Μαρτίου κατέθεσε πρόταση προς το Δήμο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους του δήμου και αντίστοιχα στις 21 Μάρτη καταθέσαμε πρόταση δια περιφοράς που ζητούσε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και οικονομικά μέτρα ανακούφισης  για εργαζόμενους και επαγγελματίες. Μολονότι για σχεδόν βδομάδες αντιμετωπίσαμε την εκκωφαντική σιωπή της δημοτικής αρχής, τελικά στις 3 Απριλίου κατατέθηκαν σχετικές προτάσεις και από άλλες παρατάξεις και στις 9 Απριλίου πραγματοποιήθηκε ΔΣ με θέμα τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από όλες τις παρατάξεις. Το χρονοδιάγραμμα αυτό αντικειμενικά έδειχνε αδράνεια με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ακόμα και αυτή την ώρα δεν έχουν έρθει ακόμα τα απαραίτητα μέσα προστασίας (φόρμες, ειδικές στολές) για τους εργαζόμενους του δήμου και περιμένουμε να προχωρήσουν οι παραγγελίες…


Θεωρούσαμε ως αυτονόητο ότι αυτό το ΔΣ πραγματικά θα ήταν ένα θετικό βήμα για τους δημότες, καθώς υπήρχαν πολλές κοινές προτάσεις που θα μπορούσαν να ψηφιστούν με μεγάλη πλειοψηφία, ενώ θα υπήρχε γόνιμη συζήτηση για όλα τα αναγκαία μέτρα που θα έπρεπε να λάβει ο δήμος.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητήσαμε να παρθεί απόφαση για λήψη μέτρων με  βάση τα ψηφίσματα που είχαν καταθέσει όλες οι παρατάξεις.

Συγκεκριμένα ανάμεσα σε άλλα θέσαμε κάποια βασικά αιτήματα που πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν:

·           Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

·        Ο Δήμος να ζητήσει να διπλασιαστεί άμεσα  το προσωπικό στο Κέντρο Υγείας Σπάτων, τη μοναδική μονάδα υγείας στη περιοχή, που εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι δουλεύουν σε σούπερ μάρκετ, σε φαρμακεία, στο αεροδρόμιο, στο δήμο, ντελίβερι σε μαγαζιά και έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο. Στο ΚΥ εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού οι γιατροί δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες που υπάρχουν, επίσης ήδη 2 γιατροί έχουν μπει σε καραντίνα φανερώνοντας ακόμα περισσότερο τα κενά που υπάρχουν.

·        Να στελεχωθεί άμεσα το Πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι με κοινωνικό λειτουργό, οικογενειακό βοηθό, φυσικοθεραπευτή, γιατρό, οδηγό και αυτοκίνητο. Το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι λειτουργεί με ένα συμβασιούχο οδηγό, ένα αυτοκίνητο, ενώ δεν υπάρχει φυσιοθεραπευτής και γιατρός. Ακόμα σε ότι αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό μόνο ένας εργαζόμενος δουλεύει σε σταθερή βάση στο Πρόγραμμα, ενώ οι άλλοι δυο απασχολούνται και σε άλλες υπηρεσίες. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα που δυστυχώς λειτουργεί κυρίως με συμβασιούχους, εξυπηρετεί ένα τεράστιο γεωγραφικά δήμο και ένα μεγάλο αριθμό συμπολιτών. Δεν μπορεί να λειτουργεί με τέτοιες ελλείψεις και προσωρινά μπαλώματα (δανεισμός εργαζομένων, ετεροαπασχόληση).

·        Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.  

·        Να χορηγηθούν στους μαθητές τα απαραίτητα μέσα (τάμπλετ, δωρεάν ίντερνετ) για την παρακολούθηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας).

Μολονότι όλες οι παρατάξεις υιοθετούσαν στα λόγια τη συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων, τελικά κανένα από αυτά δεν μπήκε σε ψηφοφορία ώστε να γίνει απόφαση του Δήμου, και να μπει άμεσα σε διαδικασία υλοποίησης.

Η Δημοτική Αρχή με διάφορα προσχήματα απέρριπτε την πρόταση να μπουν όλες οι προτάσεις των παρατάξεων σε ψηφοφορία ώστε να υλοποιηθούν. Με τη συνηθισμένη επιχειρηματολογία του τύπου, να τα εξετάσουμε, να τα δει η οικονομική επιτροπή, έστριψε δια του αρραβώνος. Ακόμα και την προμήθεια υπολογιστών σε μαθητές τη θεώρησε δημοσιονομικά ασύμφορη… Ενώ δεν ήθελε να μπει καν στον κόπο να ζητήσει να ενισχυθούν αποτελεσματικά οι δομές υγείας του δήμου μας.

Πρότεινε λοιπόν να ψηφιστεί η πρόταση ότι γενικά συμφωνούμε με τα αιτήματα, αλλά θα εξετάσουμε στο μέλλον αν θα υλοποιήσουμε κάποια από αυτά Τα ίδια επιχειρήματα ακούμε εδώ και πολλά χρόνια από ένα δήμο (με ματωμένο πλεόνασμα έντεκα εκατομμυρίων) για όλα τα ζητήματα, για τα τέλη, για τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, για τα σχολεία και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Φαίνεται όμως για ακόμα μια φορά ότι βρίσκει γερό στήριγμα στην πολιτική του από τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης: Οι υπόλοιπες παρατάξεις συμφώνησαν με την πρόταση του δημάρχου, μολονότι με τις τρεις παρατάξεις (ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΑΝΑΣΑ, Προοδευτική συνεργασία Πολιτών) της αντιπολίτευσης που κατέθεσαν τις προτάσεις, υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία ώστε αυτές να γίνουν απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η Λαϊκή Συσπείρωση ψήφισε παρών σε αυτή την κωμωδία του τύπου συμφωνώ με τα αιτήματα, αλλά δεν τα ψηφίζω και τα ξανακοιτάω αργότερα.

Είναι φανερό ότι και σε τοπικό επίπεδο αυτές οι δυνάμεις εναρμονίζονται με την κυβερνητική πολιτική, που είναι πολύ τσιγκούνα, όταν πρόκειται για τις ανάγκες του λαού, αλλά πολύ γενναιόδωρη, όπως ακριβώς γίνεται και σε όλη την ΕΕ, με πολλά δισεκατομμύρια  για τις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Η τακτική τους μας θύμισε και κάτι από την κοροϊδία της κυβέρνησης ότι οι μαθητές πρέπει να προμηθευτούν υπολογιστές, αλλά τελικά δεν θα τους προμηθεύσουμε…

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν επαναπαυόμαστε, θα συνεχίζουμε να πιέζουμε ώστε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων και των κατοίκων της περιοχής.

ΜΕΝΟΥΜΕ  ΣΠΙΤΙ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ, ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΝΥΦΗ!

                                                                       

                                                                                                                     14-4-2020
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ