2020-04-15 20:48:04
Φωτογραφία για Βερολίνο και Πεκίνο κατά Τραμπ για το πάγωμα στη χρηματοδότηση του ΠΟΥ
«Η ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας - Η Κίνα προειδοποιεί ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου

«Η ενίσχυση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποτελεί μία από τις καλύτερες επενδύσεις, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας, ρίχνοντας το γάντι στον Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες αφότου o Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ αναστέλλουν τη χρηματοδότηση του οργανισμού.

«Η απόδοση ευθυνών δεν βοηθά. Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα», τόνισε ο Μάας στο Twitter «Πρέπει να συνεργαστούμε στενά κατά του COVID-19. Μία από τις καλύτερες επενδύσεις είναι να ενισχυθούν τα Ηνωμένη Έθνη, κυρίως ο υποχρηματοδοτούμενος ΠΟΥ, για παράδειγμα, για την ανάπτυξη και τη διανομή τεστ και εμβολίων», πρόσθεσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το Βερολίνο και η Κίνα, η οποία ζήτησε από τις ΗΠΑ να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους προς τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν δήλωσε ότι η πανδημία, που έχει μολύνει σχεδόν 2 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, βρίσκεται σε κομβικό σημείο και προειδοποίησε ότι η απόφαση των ΗΠΑ θα επηρεάσει όλες τις χώρες του κόσμου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ