2020-04-17 00:02:58
Φωτογραφία για Ό,τι και να λέει ο Τσαβούσογλου, η απόπειρα παραβίασης των συνόρων έχει συμβεί
Στις Ένοπλες δυνάμεις αποδίδουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Η Τουρκία ίσως δεν περίμενε την αποφασιστική αντίδραση στον Έβρο και τώρα στα νησιά, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Τα μέτρα αποδίδουν επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος σε αποψινή συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Όπως είπε «τα εν ενεργεία κρούσματα κορωνοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ένα σύνολο 110.000 χιλιάδων στελεχών -στρατευσίμων και μονίμων-, είναι 21 τον αριθμό. Συνολικά έχουν νοσήσει περίπου τριάντα, επομένως αυτοί οι αριθμοί νομίζω ότι δημιουργούν αίσθηση ότι κάτι πάει καλά, ότι αποδίδουν αυτά τα μέτρα».

Επανέλαβε δε ότι «στις στρατιωτικές σχολές έχουμε μηδενικά κρούσματα -ούτε ένα κρούσμα- ότι το σύστημα αποδίδει και τελικά οι μαθητές είναι προστατευμένοι».

Παράλληλα γνωστοποίησε ότι «πρόθεση μας είναι μετά τις 27 Απριλίου -δηλαδή τη Δευτέρα του Θωμά- οπότε έχουμε προσδιορίσει ότι θα επανεξετάσουμε την κατάσταση αυτή του εγκλεισμού, θα τους δοθούν κάποιες άδειες για να βγουν από τη Σχολή και να πάνε να δουν τους δικούς τους».


Για τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «ο στόχος αυτή τη στιγμή είναι να παραχθούν εντός των ημερών 50 χιλιάδες μάσκες για το προσωπικό μας και στην πορεία άλλες εκατό χιλιάδες.

Επίσης να παραχθούν τόνοι αντισηπτικού το οποίο διανέμεται σε διάφορες συσκευασίες (μεγάλη, μεσαία, μικρή και ατομική ακόμα), σε όλα τα στελέχη. Όσο βρίσκουμε πρώτη ύλη, το κατάλληλο ύφασμα για τις μάσκες και το οινόπνευμα για το αντισηπτικό., τόσο εντείνουμε τους ρυθμούς παραγωγής μας. Η ατομική συσκευασία αντιμετώπισης του κορωνοϊού, πρόσθεσε, θα διανεμηθεί στους νεοσύλλεκτους που θα καταταγούν τον Ιούνιο αλλά ει δυνατόν και στα στελέχη που υπηρετούν σε διάφορες μονάδες. Θέλαμε να ξεκινήσουμε από τα στελέχη που υπηρετούν στα φυλάκια των νησιών».

Περαιτέρω δήλωσε ότι «οι Διοικητές των Μονάδων ψάχνουν να βρουν τρόπους να βελτιώσουν τη διατροφή αυτών που στρατωνίζονται στις μονάδες».

Με αφορμή τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών ότι η Ελλάδα κάνει «λόμπι» εναντίον της Τουρκίας, ο κ. Παναγιωτόπουλος διερωτήθη «λόμπι Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας για να κάνει τι», παρατηρώντας ότι αυτό που είδαμε και ζήσαμε στον Έβρο έχει συμβεί και έχει προβληματίσει αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Ό,τι και να λέει ο κ. Τσαβούσογλου το δεδομένο παραμένει ότι απόπειρα παραβίασης των συνόρων έχει συμβεί». Προέτρεψε δε τον κ. Τσαβούσογλου «ας μην αναζητεί ένοχους ή υποκινητές αλλού. Ας ασχοληθεί περισσότερο με την συμπεριφορά της γείτονος».

Με αφορμή τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη και τις υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά , ο κ. Παναγιωτόπουλος κατέστησε σαφές ότι «όποτε τουρκικά αεροσκάφη επιλέγουν να εισέλθουν στο εναέριο χώρο μας αναχαιτίζονται». «Τώρα τελευταία βεβαίως έχουν αυξηθεί και οι υπερπτήσεις. Ίσως είναι ένα ακόμα δείγμα του εκνευρισμού των γειτόνων, ιδίως με δεδομένο ότι η θέση τους δεν είναι και η καλύτερη αυτή την στιγμή λόγω πολλαπλών προβλημάτων. Ίσως να μην περίμεναν και την αποφασιστική αντίδραση μας στον Έβρο ή αυτή την αποφασιστικότητα να μεταφέρεται και στον τρόπο που αποτρέπουμε στα νησιά», εκτίμησε. «Δεν ήταν συνηθισμένοι σε αυτά κατά το παρελθόν, αλλά τώρα πρέπει να συνηθίσουν», παρατήρησε.

«Η αποτρεπτική μας ικανότητα είναι μεγάλη και κάθε ημέρα θα έλεγα αναδεικνύεται χάρη στην προσπάθεια των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τους Αεροπόρους μας, το Ναυτικό μας και φυσικά το Στρατό Ξηράς στα χερσαία σύνορά μας», κατέληξε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ