2020-04-17 20:50:17
Φωτογραφία για Ένα πιάτο ζεστό φαγητό για τους άστεγους της Θεσσαλονίκης
Στο πλευρό των αστέγων, με ένα πιάτο ζεστό φαγητό, τσουρέκι και κόκκινα αυγά, βρέθηκαν σήμερα μέλη της ομάδας «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» οι οποίοι προχώρησαν, για άλλη μια φορά, σε μια πράξη αλληλεγγύης σε όσους δεν έχουν σπίτι για να μείνουν Από το πρωί, περιηγήθηκαν στο κέντρο της πόλης, πλησίασαν όσους άστεγους κατάφεραν να εντοπίσουν και μοίρασαν φρεσκομαγειρεμένα γιουβαρλάκια, μακαρόνια με σάλτσα αλλά και σπανακόπιτα, κέικ σοκολάτα, τσουρέκι και κόκκινα αυγά.

«Εθελοντές μαγείρεψαν τα φαγητά και εμείς τα μοιράσαμε σε 16 άστεγους που εντοπίσαμε διάσπαρτους σε διάφορα σημεία της πόλης» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της ομάδας, Σοφία Ξενιτίδου.

Όπως διαπίστωσε, μιλώντας μαζί τους, όλοι γνωρίζουν για την πανδημία, «ζήτησαν μάλιστα και μάσκες προστασίας» και ρωτούσαν πληροφορίες για το πότε θα λήξει η καραντίνα.

«Το πιο συγκινητικό είναι ότι μας «έλουζαν» με ευχές για υγεία παίρνοντας το φαγητό που τους δίναμε» τονίζει η κ. Ξενιτίδου, προσθέτοντας ότι η επόμενη διανομή φαγητού σε αστέγους θα πραγματοποιηθεί την άλλη Παρασκευή, 24 Απριλίου.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ