2020-04-18 07:36:01
Φωτογραφία για «Τράνζιτ» κύκλωμα ΦΠΑ αποκάλυψε η ΑΑΔΕ: Εταιρεία απέφυγε να καταβάλλει 300.000 ευρώ
Εταιρεία εμπορίας ρούχων και παπουτσιών δεν κατέβαλε ΦΠΑ άνω των 300.000 ευρώ! δηλώνοντας ενδοκοινοτικές συναλλαγές Μια σημαντική υπόθεση φοροδιαφυγής έφερε στο φως η Ελεγκτική Υπηρεσία των Τελωνείων Αττικής.

Η υπόθεση αφορά σε εταιρεία εμπορίας ρούχων και παπουτσιών, η οποία έκανε χρήση του καθεστώτος 42, όπως ονομάζεται, εξασφαλίζοντας απαλλαγή από τον ΦΠΑ, δηλώνοντας ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Ο σχετικός έλεγχος αποκάλυψε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία:

Είχε δηλώσει διεύθυνση, στην οποία αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε την εγκατάστασή της (περίπτωση εξαφανισμένου εμπόρου, όπως ονομάζεται στη γλώσσα των τελωνειακών ελεγκτών).

Είχε για νόμιμο εκπρόσωπο ένα Βούλγαρο, μέσω του οποίου έκανε την προώθηση των εμπορευμάτων στη Βουλγαρία και απαλλασσόταν έτσι από ΦΠΑ.

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία και με τις βουλγαρικές, διαπίστωσαν ότι τα φορτία αυτά δεν είχαν φτάσει ποτέ στη Βουλγαρία, αλλά διατέθηκαν στην ελληνική αγορά.


Η εταιρεία, κάνοντας χρήση εικονικών τιμολογίων και άλλων στοιχείων, δηλώνοντας ανύπαρκτους παραλήπτες στη Βουλγαρία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, κατέθετε στο τελωνείο ως εμβάσματα κατασκευασμένες εκτυπώσεις τραπεζικών συναλλαγών, που αφορούσαν στις δήθεν εμπορικές συναλλαγές με τις εικονικές παραλήπτριες επιχειρήσεις.

Με αυτή την πρακτική, η εταιρεία δεν κατέβαλε ΦΠΑ άνω των 300.000 ευρώ!

Επιπλέον, η συνεργαζόμενη με την εταιρεία εκτελωνίστρια δεν κατάφερε να αποδείξει την προέλευση των χρημάτων, που είχαν καταβληθεί από την ίδια, εκ μέρους της επιχείρησης, για την πληρωμή των δασμών των προϊόντων, που εισήχθησαν από την Κίνα, ύψους 150.000 ευρώ, και ελέγχεται για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Η υπόθεση βρίσκεται πλέον στον αρμόδιο Εισαγγελέα και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
1,5lt: Volvo XC40 vs Volkswagen Tiguan
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
1,5lt: Volvo XC40 vs Volkswagen Tiguan
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ