2020-04-18 11:48:56
Φωτογραφία για Τον καταστρέφουν τα αυτοσχέδια καθαριστικά; – Δείτε την απάντηση
 Τα DIY ( «φτιάξτο μόνος σου») προϊόντα καθαρισμού κατά του κορωνοϊού εκτός από αναποτελεσματικά, μπορεί να είναι και επικίνδυνα για την υγεία, αναφέρεται σε

ανακοίνωση πανεπιστημίου των ΗΠΑ

Εάν είστε ένας από εκείνους ή εκείνες που κατασκευάζουν προϊόντα καθαρισμού στο σπίτι επειδή δεν μπορούν να τα βρουν στα καταστήματα ή για τη χαρά της δημιουργία του do it yourself, πρέπει να είστε σίγουροι ότι αυτό που κάνετε είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.

Τα προϊόντα καθαρισμού που κατασκευάζονται από συστατικά όπως ξύδι, αιθέρια έλαια και μαγειρική σόδα είναι ασφαλή, αλλά δεν έχουν αποδειχθεί ότι σκοτώνουν ιούς ή βακτήρια, επισημαίνει ο Robert Laumbach, αναπληρωτής καθηγητής στο Ινστιτούτο επιστημών Υγείας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Rutgers, στο Νιου Τζέρσεϊ.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο αναφέρονται τα ακόλουθα: «Είναι σημαντικό να κάνουμε διάκριση μεταξύ προϊόντων καθαρισμού και απολύμανσης. Τα καθαριστικά απομακρύνουν τη βρωμιά και μερικά, αλλά όχι όλα, τα μικρόβια, ενώ τα απολυμαντικά σκοτώνουν τα μικρόβια, συμπεριλαμβανομένων των βακτηρίων και των ιών».


Να μην ξεχνάμε επίσης ότι η αποτελεσματικότητα των καθαριστικών είναι συνήθως προφανής για τον χρήστη. Αντίθετα, η επαλήθευση της ικανότητας των απολυμαντικών να εξοντώνουν συγκεκριμένους ιούς και βακτήρια εξαρτάται από εργαστηριακές δοκιμές».

Επομένως, το αν σαπούνι ή το απολυμαντικό που χρησιμοποιείτε καταστρέφει τον κορωνοϊό δεν μπορεί να απαντηθεί εδώ. Αυτό που έχει σημασία να τονιστεί είναι ότι τα do it yourself καθαριστικά εκτός από αναποτελεσματικά μπορεί να είναι επιβλαβή και για την υγεία.

Το λέει ο ίδιος ο καθηγητής: «Η ανάμειξη μερικών χημικών ουσιών μπορεί να δημιουργήσει νέες τοξικές χημικές ουσίες. Για παράδειγμα, το χλώριο δεν πρέπει να συνδυαστεί με άλλα χημικά, ειδικά με αμμωνία (που είναι πολύ συνηθισμένο), γιατί είναι επικίνδυνα για έκλυση ατμών που είναι επικίνδυνοι για το αναπνευστικό».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ