2020-04-19 03:18:27
Φωτογραφία για Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Έκρυβαν τρόφιμα στο υπόγειο επί χρόνια για να είναι έτοιμοι για μια πανδημία!
Μπορεί ο Μπιλ Γκέιτς να είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, φαίνεται

όμως να γνωρίζει εδώ και χρόνια ότι σε περίπτωση πανδημίας όλοι οι άνθρωποι γίνονται – λίγο ως πολύ – ίσοι, τουλάχιστον στο κατά πόσον μπορεί να γίνουν ευάλωτοι σε βασικές ελλείψεις.

Όπως αποκάλυψε η σύζυγός του, Μελίντα, σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του BBC, άρχισαν να αποθηκεύουν τρόφιμα στο υπόγειο του σπιτιού τους εδώ και κάποια χρόνια, προετοιμαζόμενοι για μια πανδημία ή κάποια φυσική καταστροφή.

«Αρκετά χρόνια πριν, είχαμε συζητήσει τι θα γινόταν αν σταματούσε να υπάρχει πόσιμο νερό. Αν δεν υπήρχε αρκετή τροφή. Πού θα πηγαίναμε; Τι θα κάναμε σαν οικογένεια;», ανέφερε. «Ετσι σκεφτήκαμε να προετοιμάσουμε τους εαυτούς μας και για κάθε περίπτωση, αρχίσαμε να αποθηκεύουμε τρόφιμα στο υπόγειο».

Για το μοναδικό πράγμα που δεν προετοιμάστηκε το ζεύγος Γκέιτς ήταν η εξασφάλιση ενός εμβολίου ή μια θεραπείας κατά κάποιου ιού που θα μπορούσε να προκαλέσει πανδημία, ωστόσο αναγνωρίζει ότι η οικογένειά της είναι προνομιούχα σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα αντιμετώπισης της εξάπλωσης του Covid-19.


«Αυτό που συζητάμε περισσότερο στο σπίτι μας κάθε βράδυ είναι το πόσο τυχεροί είμαστε», ανάφερε. «Καταλαβαίνουμε ότι είμαστε προνομιούχοι. Κι όταν κάνουμε την προσευχή μας το βράδυ στο τραπέζι, ευχαριστούμε για το ότι δεν δυσκολευόμαστε να έχουμε φαγητό όπως τόσες άλλες οικογένειες σε όλο τον κόσμο».

Υπενθυμίζεται ότι από το 2015 ο Μπιλ Γκέιτς είχε προειδοποιήσει για το ξέσπασμα μιας πανδημίας κι ότι ο κόμσος δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένος γι’ αυτό. Σε άρθρο του στο Business Inside το 2017 είχε γράψει μάλιστα ότι η επόμενη επιδημία, ενδέχεται να είναι εξαιρετικά μεταδοτική και φονική.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ