2020-04-19 12:13:23
Φωτογραφία για Ιταλοί από τα μπαλκόνια στέλνουν μήνυμα: «Έλληνες κρατείστε την καραντίνα»
Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσα τη σελίδα του Mauro Ricigliano στο Facebook, ο

οποίος ανέβαζε σχόλια και δημοσιεύματα που αφορούν στο viral βίντεο με πρωταγωνιστές τους γείτονες του, οι οποίοι βρήκαν έναν ευφάνταστο τρόπο να τσουγκρίσουν τα ποτήρια τους και να ευχηθούν ο ένας στον άλλον. Κρέμασαν σε μακριά καλάμια μισογεμάτα ποτήρια prosecco, το δημοφιλές αφρώδες ιταλικό κρασί και τσούγκρισαν από τα μπαλκόνια τους, για ευχηθούν ο ένας στον άλλον, «εις υγείαν» αποδεικνύοντας ότι, παρά τις χιλιάδες απώλειες και την σκληρή καραντίνα που τους έχει επιβληθεί, αυτό που δεν πρόκειται να χάσουν ποτέ είναι το χιούμορ και την αγάπη τους για τη ζωή.

Πριν από λίγο, ρίχνοντας μια τελευταία ματιά στη σελίδα του Mauro, διαπίστωσα ότι το βίντεο έχει καταφέρει να ξεπεράσει μέχρι στιγμής τις 10 εκατ. προβολές και συνεχίζει ακάθεκτο την πορεία του στην απέραντη αρένα των σόσιαλ μίντια και του διαδικτύου γενικότερα.


Ο Mauro εξεπλάγην όταν του ανέφερα την ιδιότητα μου και τον λόγο για τον οποίο επικοινωνούσα μαζί του. Δεν περίμενε ότι θα τον αναζητούν δημοσιογράφοι κι από άλλες χώρες για να μάθουν περισσότερα για την ευρηματική αυτή ιδέα με μισογεμάτα ποτήρια prosecco, κρεμασμένα πάνω σε καλάμια.

Σήμερα δε νωρίς το πρωί όλη η γειτονιά θα έβγαινε σε ζωντανή σύνδεση με τα καλάμια ανα χείρας στην Ιταλική δημόσια τηλεόραση και ο ίδιος είχε δεσμευτεί να μου στείλει φωτογραφίες, αν κι όπως φαίνεται μάλλον το ξέχασε μέσα στη φούρια του να οργανώσει το ίδιο σκηνικό για τις τηλεοπτικές κάμερες. Είχε προλάβει ωστόσο να μου εξηγήσει το πώς και το γιατί, διορθώνοντας το που, καθότι αρκετοί μπερδεύτηκαν σχετικά με την περιοχή νομίζοντας αρχικά ότι συνέβη κάπου στη Νάπολη.

Mauro Ricigliano

«Το βίντεο έγινε στο χωριό Bella Basilicata, νότια της Ιταλίας και η κατάσταση που επικρατεί εδώ σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι αρκετά καλή, αφού δεν έχουμε ούτε ένα κρούσμα» λέει ο Mauro Ricigliano.

Ωστόσο, η καραντίνα που τους έχει επιβληθεί στον ιταλικό Νότο, είναι πιο σκληρή κι από την καραντίνα της Ελλάδας.

«Μπορείς να πας στο φαρμακείο ή να βγεις για να κάνεις τα ψώνια σου από την λαϊκή αγορά, ακόμη και να πας σε κάποιο συγγενικό σπίτι που χρειάζονται βοήθεια, όμως δεν επιτρέπετε να βγεις για περίπατο, ούτε να γυμναστείς φυσικά» θα πει και θα προσθέσει, ότι άπαντες τηρούν την καραντίνα. Γι’ αυτό και επινόησαν αυτό τον πρωτότυπο τρόπο για να ευχηθούν ο ένας στον άλλον κατά τη διάρκεια των διακοπών του καθολικού Πάσχα.

«Θέλουμε να νοιώσουμε ότι είμαστε κοντά στους γείτονες μας. Η ιδέα ανήκει σε έναν γείτονα μου, τον Vito Travertino» συνεχίζει ο Mauro Ricigliano. « Οι περισσότεροι εδώ, είμαστε γείτονες για περισσότερο από 30 χρόνια και κάποιοι είμαστε συγγενείς» συμπληρώνει.

Στο ερώτημα, αν ο ίδιος και οι υπόλοιποι γείτονες του, θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στους Έλληνες γείτονες, ο Mauro Ricigliano, είναι ξεκάθαρος. « Έλληνες κρατήστε την καραντίνα. Αυτό το μέτρο έχει αποτελέσματα. Πρέπει να σεβόμαστε τις οδηγίες και τους κανόνες για να βγουμε απ’ αυτή τη δοκιμασία» καταλήγει.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ