2020-04-19 16:37:18
Φωτογραφία για 10 λόγοι για να χρησιμοποιείς αληθινό βούτυρο στα φαγητά και τα γλυκά σου
Το βούτυρο αποτελεί τεράστιο κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας, βρίσκοντας τη θέση του στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, με την ίδια έμφαση.

Δεν είναι άλλωστε μυστικό, πως ακόμη και 1 κουταλιά βούτυρο, μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο φαγητό, χαρίζοντας του άρωμα και γεύση.

Συγκεντρώσαμε και σου παρουσιάζουμε αναλυτικά 10 λόγους που θα σε κάνουν να χρησιμοποιείς αποκλειστικά αληθινό βούτυρο στα φαγητά και τα γλυκά σου.

1. Αυτό που κάνει το βούτυρο αγελάδος να υπερέχει είναι ότι παράγεται από φρέσκια κρέμα από αγελαδινό γάλα, άρα δίνει πιο πλούσια γεύση σε φαγητά και γλυκά, ενώ είναι πιο ανθεκτικό και στις υψηλές θερμοκρασίες, χωρίς να καίγεται και να γίνεται κολλώδες.

2. Είναι μια πολύτιμη τροφή, με υψηλή διατροφική αξία, που πρέπει να έχει μια θέση στο τραπέζι μας. Ειδικότερα, το βούτυρο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Κ και D, καροτίνη, νιασίνη και ιώδιο.


3. Όσο περισσότερο καλό βούτυρο χρησιμοποιείς σε κέικ και τσουρέκια, τόσο περισσότερο θα διατηρηθούν αφράτα και φρέσκα. Προσοχή όμως, πρέπει να είναι πάντα σε θερμοκρασία δωματίου (όπως και όλα τα άλλα υλικά) και πολύ μαλακό, για να αφρατέψει ωραία στο μίξερ και να πετύχει η συνταγή. Οπότε, καλό είναι να το αφήσεις για τουλάχιστον 1 ώρα εκτός ψυγείου. Αν πάλι ξεχάσεις να το βγάλεις έγκαιρα, το τρίβεις στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και το αφήνεις για λίγο σε ζεστό μέρος.

4. Σε κουλουράκια και cookies, το βούτυρο εκτός από ωραία γεύση, σε βοηθάει να πετύχεις και τη σωστή υφή, με τα κουλουράκια σου να μην σπάνε στο πλάσιμο αλλά και να διατηρούν το σχήμα τους κατά το ψήσιμο και να μην απλώνουν στο ταψί.

5. Το βούτυρο είναι το μυστικό και για τραγανό φύλλο στις πίτες -γλυκές ή αλμυρές. Κάθε φορά που ετοιμάζεις μια πίτα, φρόντιζε να βουτυρώνεις καλά ένα-ένα τα φύλλα στο ταψί, ώστε να επιτύχεις το «κρατς» που όλοι λατρεύουν! Μην παραλείπεις να βουτυρώνεις και την επιφάνεια της πίτας, για να πάρει ωραίο χρώμα στο ψήσιμο.

6. Για πλούσιο άρωμα αλλά και γυαλάδα στο ψητό κρέας, πρόσθεσε βούτυρο στο ψήσιμο ή με ένα πινέλο άλειψε το κρέας σου στο τέλος με λιωμένο βούτυρο.

7. Ένα αρωματικό βούτυρο μπορεί επίσης να κάνει μεγάλη διαφορά στο ψητό κρέας, αλλά και στο ψάρι ή στα βραστά λαχανικά. Το φτιάχνεις με βούτυρο αγελάδος καλής ποιότητας που αναμειγνύεις με ψιλοκομμένα αρωματικά όπως μαϊντανό, σκόρδο, δεντρολίβανο. Στη συνέχεια, βάζεις το μείγμα σε λαδόκολλα, το τυλίγεις σε ρολό, κλείνοντας σφιχτά τις άκρες του και το βάζεις στο ψυγείο να σφίξει. Πριν το σερβίρισμα, κόβεις όση ποσότητα θέλεις και τη ρίχνεις πάνω στα φαγητά σου, προσθέτοντας γευστικό βάθος και ιδιαίτερο χαρακτήρα σε κάθε πιάτο.

8. Το βούτυρο είναι το μυστικό και για έναν αφράτο και νόστιμο πουρέ λαχανικών. Αρκεί να προσθέσεις μερικά κυβάκια βουτύρου μέσα στα βραστά λαχανικά, πριν αρχίσεις την πολτοποίηση τους.

9. Απορείς πώς καταφέρνουν οι σεφ να σερβίρουν σάλτσες που γυαλίζουν; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις μια μικρή ποσότητα βουτύρου στο τέλος, όταν δένει η σάλτσα και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει!

10. Ένας ακόμη λόγος που το βούτυρο δεν λείπει ποτέ από την κουζίνα μας, είναι και γιατί συμβάλει στο να φτιάχνουμε πραγματικά βελούδινες και κρεμώδεις σούπες. Τι κάνουμε για να το πετύχουμε; Φτιάχνουμε ένα μείγμα από 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο μαλακωμένο και το ρίχνουμε στη σούπα στο τέλος του βρασμού.

Αληθινό βούτυρο Lurpak

Διάσημο σε όλο τον κόσμο, το βούτυρο  έχει εδραιωθεί ως βασικό και απαραίτητο υλικό στην κουζίνα. Φτιάχνεται από 100% αγνό αγελαδινό γάλα, δεν περιέχει συντηρητικά, ενώ χρειάζονται περίπου 20 κιλά αγνό αγελαδινό γάλα για την παρασκευή 1 κιλού βουτύρου Lurpak. Όσο για τη φίνα, αξεπέραστη γεύση του και τη σταθερή ποιότητα του, είναι το απόσταγμα εμπειρίας περισσότερων από 100 χρόνων στην παραγωγή του. Τέλειο για το μαγείρεμα, το ψήσιμο στο φούρνο, τα γλυκά, το άλειμμα και για ό,τι άλλο θέλεις να φτιάξεις στην κουζίνα σου. Στο ψυγείο του σουπερμάρκετ το βρίσκουμε Ανάλατο στο αλουμινόφυλλο ή σε σκαφάκι για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τη γεύση του Lurpak στην αγνότερη μορφή του και ακολουθούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά και Soft σε σκαφάκι ανάλατο ή αλατισμένο που αλείφετε εύκολα στο ψωμί. Για όσους προσέχουν τη διατροφή τους κυκλοφορεί Lurpak Soft και με μειωμένα λιπαρά, σκέτο ή εμπλουτισμένο με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, καθώς και Soft Ελαφρύ, ελαφρά αλατισμένο, που είναι ιδανική επιλογή για ένα ισορροπημένο πρωϊνό, χαμηλό σε λιπαρά.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ