2020-04-21 13:51:35
Φωτογραφία για Μαύρο... έγινε το δέρμα δύο Κινέζων γιατρών που νόσησαν από τον ιό
Οι βλάβες στο ήπαρ των δύο ασθενών «μαύρισαν» το δέρμα τους - Οι μώλωπες στα πόδια

παιδιών και εφήβων μπορεί να είναι ένα ακόμη σύμπτωμα της νόσου επισημαίνουν Ευρωπαίοι γιατροί

Μαύρο... δέρμα απέκτησαν δύο Κινέζοι γιατροί στην πόλη Ουχάν που έδωσαν σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό και τελικά νικητές.

Ανοίγοντας τα μάτια τους, οι 42χρονοι καθηγητές Γι Φαν και Χου Γουαφένγκ έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι το δέρμα τους είχε γίνει πιο σκούρο . Ο Covid- 19 είχε προκαλέσει σοβαρές βλάβες στο ήπαρ τους με αποτέλεσμα να γίνει πιο σκούρο το δέρμα τους.

Οι συνάδελφοί τους κατάφεραν να τους σώσουν τη ζωή, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» , χρησιμοποιώντας το λεγόμενο «κύκλωμα εξωσωματικής οξυγόνωσης της κυκλοφορίας» (ECMO).

Σύμφωνα με την ιατρική κοινότητα, το ECMO υποκαθιστά με τη λειτουργία του τόσο την καρδιακή όσο και την αναπνευστική λειτουργία του ασθενούς. Με τον τρόπο αυτό βελτιώνεται η πρόσληψη του οξυγόνου από τους ιστούς, ενώ παράλληλα παρέχεται ο απαιτούμενος χρόνος για την αντιμετώπιση της αιτίας που οδήγησε στην καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια.


Dr Yi Dr Hu

Η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος των δύο Κινέζων γιατρών προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία αφού υπέστησαν βλάβη στο ήπαρ, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.

Οι Κινέζοι γιατροί νοσηλεύονται στο Κεντρικό Νοσοκομείο της Ουχάν από τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς έφθασαν ένα βήμα πριν από το θάνατο.

«Η χρωματική ανωμαλία στο δέρμα τους προκλήθηκε από ορμονική ανισορροπία μετά τις σοβαρές ηπατικές βλάβες που υπέστησαν», όπως δήλωσε ο θεράπων γιατρός τους στα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Οι δύο γιατροί διαγνώστηκαν με Covid- 10 στις 18 Ιανουαρίου, όπως γράφει το βρετανικό δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, ένα ακόμη πιθανό σύμπτωμα του κορωνοϊού φέρεται να εντοπίζεται στα πόδια νεαρών ασθενών.

Σε πολλά κρούσματα τα οποία έχουν καταγραφεί σε χώρες της Ευρώπης, όπως Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία, οι γιατροί αναφέρουν μώλωπες και σημάδια σαν αυτά της ανεμοβλογιάς στα δάκτυλα των ποδιών κυρίως εφήβων και παιδιών.

Η πρώτη ανάλογη περίπτωση καταγράφηκε σ΄ένα 13χρονο αγόρι στην Ιταλία.

Αρχικά ο γιατρός όταν είδε τον μώλωπα στο πόδι του παιδιού, νόμιζε ότι ήταν δάγκωμα αράχνης αλλά αργότερα τα σημάδια άρχισαν να εξαπλώνονται, όπως επισημαίνουν Ευρωπαίοι γιατροί.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ