2020-04-21 18:58:46
Φωτογραφία για Κορονοϊός: Πέντε θάνατοι στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο – 121 συνολικά οι νεκροί – 156 νέα κρούσματα – 2.401 συνολικά
HR

Ακόμα πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, εξαιτίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας κ. Σωτήρη Τσιόδρα ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα ανέρχονται σε 121.

Βάση των ίδιων στοιχείων υπάρχουν 156 νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 150 στο Κρανίδι.

59 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 46 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από ΜΕΘ. Ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων φτάνουν τα 2.401 

Τι είπε για το θάνατο του 35χρονου

Σχετικά με τον θάνατο του 35χρονου ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας ανέφερε ότι «παραμένει το ερώτημα τι συμβαίνει με τέτοιους θανάτους. Σε κάποιες περιπτώσεις ανακαλύπτεται υποκείμενο νόσημα που δεν είχε διαγνωστεί. Σε κάποιες άλλες μένουμε με την απορία».

Αναφέρθηκε στον έρπη και είπε ότι ο ιός προκαλεί εγκεφαλίτιδα πολλές φορές και τον θάνατο. Επίσης, η μορφή της νόσου που αφορά τον πνεύμονα και την καρδιά και προκαλεί ιογενή σήψη και κατάρρευση του οργανισμού. Μια τελευταία εξήγηση επίσης είπε είναι ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν έχουν την ίδια δύσπνοια με άλλους και φτάνουν στην αναπνευστική ανεπάρκεια και χάνουν την μάχη.


Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα το σημαντικότερο για μένα είναι οι ζωές που κερδήθηκαν με τον δύσκολο τρόπο του περιορισμού και εξακολουθούμε να πηγαίνουν καλά. Η καμπύλη των σοβαρά νοσηλευομένων μειώνεται και είμαστε κοντά στην μείωση της έντασης των μέτρων. Δεν θα θέλαμε να επανακάμψει η πανδημία στην χώρα μας, είπε ακόμα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ