2020-04-22 00:47:56
Φωτογραφία για Την Πέμπτη θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε άνθρωπο το εμβόλιο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης
Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θα ξεκινήσει την Πέμπτη τη δοκιμή σε ανθρώπους ενός εμβολίου για τον κορονοϊό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Μ. Βρετανίας.

Η βρετανική κυβέρνηση θα παράσχει χρηματοδότηση 20 εκατ. στερλίνων ($24 εκατ.) στην ομάδα του πανεπιστημίου και επιπλόν 22,5 εκατ. στερλίνες στο Imperial College, όπου οι επιστήμονες εργάζονται επίσης πάνω σε ένα εμβόλιο. Οι επιστήμονες της Οξφόρδης έχουν δηλώσει στο παρελθόν ότι στόχος είναι η παραγωγή 1 εκατομμυρίου δόσεων του εμβολίου έως τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας Matt Hancock επαίνεσε και τις 2 ομάδες για την "ταχεία πρόοδο" που σημείωσαν και πρόσθεσε ότι η Βρετανία θα "κάνει τα πάντα για την ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Είπε επίσης πως η κυβέρνηση θα επενδύσει και στην παραγωγή ούτως ώστε εάν κάποιο από τα εμβόλια αποδειχθεί αποτελεσματικό, να διατεθεί στον βρετανικό λαό "το συντομότερο που είναι ανθρωπίνως δυνατό".


Το project του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μια συνεργασία μεταξύ του Ιντιτούτου Jenner του Πανεπιστημίου και του Oxford Vaccine Group, δέχεται αιτήσεις για κλινική δοκιμή -για υγιείς ενηλίκους μεταξύ 18 και 55- από τα τέλη Μαρτίου. Η έρευνα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν ακόμη και αυτή την Πέμπτη.

Πρόκειται για το πρώτο βρετανικό εμβόλιο που θα υποβληθεί σε κλινικές δοκιμές και φέρνει τεράστιες ελπίδες ότι θα δώσει την απάντηση για την εξάλειψη του COVID-19.

Σημειώνεται πως στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγραφεί 125.000 κρούσματα και 17.339 θάνατοι.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ