2020-04-22 03:44:25
Φωτογραφία για Ερντογάν: Επιστροφή στην κανονική ζωή μετά το Ραμαζάνι
Η κρίση κορωνοϊού είναι η μεγαλύτερη μετά από αυτή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, επισήμανε ο Τούρκος πρόεδρος

Για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή λόγω κορωνοϊού, μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης του κόμματός του.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδωσε έμφαση στη συνέχεια και συνέπεια που πρέπει να δείξουν οι πολίτες της χώρας ως προς την τήρηση των μέτρων (έχει ήδη ανακοινωθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε 31 περιοχές της χώρας ως την Πέμπτη), επισημαίνοντας παράλληλα πως «οριζοντιοποιείται, πλέον, η επιδημική καμπύλη στη χώρα».

«Η Τουρκία, όπως και ολόκληρος ο κόσμος, βρίσκεται σε σκληρή μάχη με το ξέσπασμα του κορωνοϊού. Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που η καμπύλη της επιδημίας έχει οριζοντιοποιηθεί, ενώ στεκόμαστε στην αυστηρή εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων ενόψει του Ραμαζανίου. Ελπίζουμε, πως μετά την ολοκλήρωσή του, θα επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς ζωής» επισήμανε ο Ερντογάν.


Και συνέχισε, λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό να προετοιμαστούμε για τις νέες καταστάσεις, που θα προκύψουν μετά την πανδημία στον κόσμο, στην περιφέρεια και στη χώρα μας. Η Τουρκία, για πρώτη φορά μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει κερδίσει την ευκαιρία να βρεθεί στο επίκεντρο της διαδικασίας ανασυγκρότησης σε όλο τον κόσμο. Αυτή η πανδημία, αποτελεί τη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ελέω των οικονομικών της συνεπειών. Είναι εμφανής η απελπισία των ανεπτυγμένων κρατών. Η διαφορά μας από αυτά, είναι πως εμείς διαθέτουμε ισχυρές υποδομές στον τομέα της Υγείας και έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά καιρούς».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ