2020-04-23 11:09:35
Φωτογραφία για Βρετανία: Ειδικό νοσοκομείο δεν δέχεται ασθενείς λόγω έλλειψης προσωπικού
Βρετανικό νοσοκομείο τεσσάρων χιλιάδων κλινών δεν δέχτηκε ασθενείς σε κρίσιμη

κατάσταση γιατί δεν έχει προσωπικό - Δεν υπάρχουν νοσοκόμες, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος

Δύο εβδομάδες αφότου ξεκίνησε τη λειτουργία του προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των ασθενών με Covid- 19, το τεράστιο νοσοκομείο Νάιτινγκεϊλ του Λονδίνου είναι σχεδόν άδειο.

Άνοιξε στις 7 Απριλίου και παρά το γεγονός ότι διαθέτει συνολικά τέσσερις χιλιάδες κλίνες, μοιάζει εγκαταλελειμμένο, αφού δεν υπάρχει το απαραίτητο νοσηλευτικό προσωπικό, όπως αποκαλύπτει ο βρετανικός Τύπος.

Σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες «Daily Mail» και «Guardian», μέχρι τώρα έχουν νοσηλευτεί μόλις 41 ασθενείς, εκ των οποίων οι πέντε υπέκυψαν από επιπλοκές του Covid- 19.

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian» γράφει ότι 30 ασθενείς δεν έγιναν δεκτοί στο νοσοκομείο, γιατί ήταν κακή η κατάσταση της υγείας τους και δεν υπήρχαν νοσηλευτές για να τους φροντίσουν.


Προκειμένου να τα... μπαλώσει, αλλά και να προστατεύσει από τα πυρά που ήδη δέχεται η διεύθυνση του νοσοκομείου, ο επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, Σερ Σάιμον Στίβενς δήλωσε πως το Νάιτινγκεϊλ δημιουργήθηκε για «επείγουσα εγκατάσταση φιλοξενίας ασθενών προκειμένου να τους σώσουμε όταν τα υπόλοιπα νοσοκομεία μείνουν χωρίς κρεβάτια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εγκαίνια του νοσοκομείου έγιναν στις 16 Απριλίου από τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, με τον ίδιο να έχει ήδη αναρρώσει από τον κορωνοϊό.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ