2020-04-23 13:04:18
Φωτογραφία για Βρετανία: Μέχρι το τέλος του έτους θα παραμείνουν οι κοινωνικοί περιορισμοί
Εν μέσω ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Βρετανία, το Λονδίνο διαμηνύει πως η άρση των κοινωνικών περιορισμών δύσκολα θα επέλθει αυτή τη χρονιά.

Συμφωνώντας με τις συστάσεις του αρχιάτρου της Αγγλίας και συμβούλου της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Γουίτι, ο Ντομινίκ Ράαμπ, που αντιπροσωπεύει τον Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι οι κοινωνικοί περιορισμοί δεν μπορούν να αρθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Mάλιστα, τόνισε πως θα ήταν εξαιρετικά ριψοκίνδυνο να αρθούν τα μέτρα κοινωνικού περιορισμού, καθώς μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να επιφέρει νέο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό.

«Μια πρόωρη χαλάρωση θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά στην οικονομία από δεύτερο lockdown», προσέθεσε ο Ράαμπ.

Βρετανία: Απίθανο να έχουμε σύντομα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, λέει ο αρχίατρος της Αγγλίας

Η πιθανότητα να βρεθεί ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο ή κάποια θεραπεία για τον νέο κορωνοϊό μέσα στο επόμενο έτος είναι «απίστευτα μικρή», υποστήριξε σήμερα ο αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Κρις Γουίτι.


«Μακροπρόθεσμα, η έξοδος από (την κρίση) θα είναι ένα από αυτά τα δύο πράγματα, το ένα από τα οποία είναι ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο (…) και/ή πολύ αποτελεσματικά φάρμακα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Μέχρι να τα έχουμε αυτά –και η πιθανότητα να συμβεί αυτό κάποια στιγμή εντός του επόμενου ημερολογιακού έτους είναι απίστευτα μικρή και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε ρεαλιστές– θα πρέπει να βασιζόμαστε σε άλλα κοινωνικά μέτρα», πρόσθεσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η μάχη στο PRIME TIME...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ