2020-04-24 01:00:28
Φωτογραφία για Το Ιράν απάντησε στον Τραμπ: «Θα καταστρέψουμε οποιαδήποτε αμερικανική δύναμη μας απειλήσει στον Κόλπο»
«Διέταξα τις ναυτικές μας δυνάμεις να καταστρέψουν οποιαδήποτε αμερικανική

τρομοκρατική δύναμη στον Περσικό Κόλπο η οποία απειλεί την ασφάλεια» ανέφερε ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Χοσεΐν Σαλαμί

Στην καταστροφή των πολεμικών πλοίων των ΗΠΑ, σε περίπτωση που απειλήσουν την ασφάλεια του Ιράν στον Κόλπο, θα προχωρήσουν οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής τους στην κρατική τηλεόραση. Η δήλωση αυτή προέκυψε σαν απάντηση στην προειδοποίηση που απηύθυνε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ προς την Τεχεράνη σχετικά με «παρενόχληση» πλοίων των ΗΠΑ.

«Διέταξα τις ναυτικές μας δυνάμεις να καταστρέψουν οποιαδήποτε αμερικανική τρομοκρατική δύναμη στον Περσικό Κόλπο η οποία απειλεί την ασφάλεια είτε των πολεμικών είτε των μη πολεμικών πλοίων του Ιράν», δήλωσε ο υποστράτηγος Χοσεΐν Σαλαμί. «Η ασφάλεια του Περσικού Κόλπου είναι τμήμα των στρατηγικών προτεραιοτήτων του Ιράν».


Ο Τραμπ δήλωσε χθες πως έδωσε οδηγίες στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να πυροβολεί εναντίον οποιουδήποτε ιρανικού πλοίου το παρενοχλεί στη θάλασσα, αλλά δήλωσε αργότερα πως δεν αλλάζει τους στρατιωτικούς όρους εμπλοκής.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο στρατός των ΗΠΑ δήλωσε πως 11 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης ήρθαν κοντά σε ένα πλοίο του ναυτικού των ΗΠΑ και σε ένα πλοίο της ακτοφυλακής των ΗΠΑ στον Κόλπο, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις «επικίνδυνες και προκλητικές».

Η Τεχεράνη επέρριψε την ευθύνη για το περιστατικό στις ΗΠΑ. Σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν κάλεσε τον Ελβετό πρεσβευτή στην Τεχεράνη, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ στη χώρα, προκειμένου να του επιδώσει διαμαρτυρία για τις πρόσφατες εντάσεις ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον.

«Λέω στους Αμερικανούς πως είμαστε απολύτως αποφασισμένοι και σοβαροί στην προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας, των θαλάσσιων συνόρων μας, της ασφάλειας των πλοίων μας, και των δυνάμεων ασφαλείας μας, και θα απαντήσουμε αποφασιστικά σε οποιαδήποτε δολιοφθορά», είπε ο Σαλαμί.

«Οι Αμερικανοί έχουν νιώσει τη δύναμή μας στο παρελθόν και πρέπει να μάθουν από αυτό» πρόσθεσε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ