2020-04-24 11:25:14
Φωτογραφία για Ανησυχία για τα δεκάδες κρούσματα στις δύο ιδιωτικές κλινικές! Τι σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας
Έντονη ανησυχία επικρατεί στο υπουργείο Υγείας αλλά και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα στις δύο ιδιωτικές κλινικές «Ταξιάρχαι» και Κασταλία όπου βρέθηκαν θετικοί ασθενείς στον κορονοϊό.

HR

Οι τρεις θάνατοι που κατεγράφησαν μάλιστα στην κλινική «Ταξιάρχαι» θορύβησαν δεόντως του αρμοδίους δεδομένου ότι απεδείχθη στην πράξη ότι πιθανώς να μην τηρούνταν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Δείτε ΕΔΩ τι δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς: “Χαρδαλιάς: Τουλάχιστον 28 τα κρούσματα κορονοϊού στο Περιστέρι- Σε διαδοχικές φάσεις Μάιο και Ιούνιο η άρση των μέτρων”

Άλλωστε καταγγελίες ανέφεραν ότι ένας εκ των ασθενών που βρέθηκε θετικός ενώ είχε προσέλθει στην κλινική για αιμοκάθαρση, παρουσιάζει συμπτώματα του ιού αλλά παρ’ αυτά υπεβλήθη σε αιμοκάθαρση.

Πάντως και οι δύο κλινικές έχουν τεθεί σε υγειονομικό συναγερμό μέχρι να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος, ενώ οι ασθενείς που χρειάζονται αιμοκάθαρση θα μεταφερθούν σε άλλες κλινικές.


Να σημειωθεί ότι στην Κλινική Κασταλία βρέθηκαν 110 τεστ αρνητικά που έγιναν σε ασθενείς.

Ταυτόχρονα συνεργεία των Δήμων πραγματοποιούν και στις δύο περιοχές προληπτικές απολυμάνσεις ώστε να καθησυχαστούν και οι πολίτες που διαμένουν κοντά στις κλινικές.

Το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των τεστ στα οποία υπεβλήθησαν ασθενείς και εργαζόμενοι των δύο κλινικών ώστε να γνωρίζουν οι αρμόδιοι των υγειονομικών αρχών τον ακριβή αριθμό των νοσούντων.

Πάντως οι δύο αυτές περιπτώσεις στις ιδιωτικές κλινικές προκάλεσαν την έκρηξη ακόμη και του Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος προειδοποίησε πως «η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει». Άλλωστε βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την άρση των μέτρων και τέτοιες εστίες μετάδοσης μπορεί να διαφοροποιήσουν τη θετική εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας.

Να σημειωθεί ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην διαταγή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Αξιοσημείωτο είναι πως μετά τα δύο περιστατικά στις κλινικές δεκάδες είναι οι καταγγελίες που φθάνουν στο υπουργείο Υγείας λένε πηγές του HealthReport.gr, για ιδιωτικές δομές υγείας που δεν τηρούν ούτε τα βασικές προυποθέσεις λειτουργίας. Γι αυτό και θεωρείται σχεδόν βέβαιον ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα προχωρήσει μετά την κρίση και σε ανύποπτο χρόνο σε συστηματικούς ελέγχους ιδιωτικών κλινικών για να διαπιστωθεί εάν τηρούν όλους τους κανόνες για τη λειτουργία.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ