2020-04-24 13:33:44
Φωτογραφία για Τον Οκτώβριο το πρώτο ηλεκτρικό τρακτέρ του Ερντογάν
Η παραγωγή και εξέλιξη καινοτόμων οχημάτων έχει μπει στο επίκεντρο της βιομηχανικής

δραστηριότητας της Τουρκίας του Ερντογάν και έτσι, μετά το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, η χώρα ετοιμάζεται να παρουσιάσει και το πρώτο ηλεκτρικό της τρακτέρ.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή του τομέα Αγροτικής Έρευνας του Υπουργείου Γεωργίας της χώρας, Özkan Kayacan, η παραγωγή του νέου ηλεκτρικού τρακτέρ θα ξεκινούσε στα τέλη Αυγούστου/αρχές Σεπτεμβρίου, όμως λόγω κορωνοϊού αυτή θα ξεκινήσει έναν μήνα αργότερα.

Ήδη, υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον για το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ, λόγω του οικονομικού του οφέλους από το κόστος των καυσίμων, αφού όπως χαρακτηριστικά ανακοίνωσε ο Kayacan η χρήση του δίνει τη δυνατότητα στον αγρότη να κερδίζει έως και 18.700 δολάρια ανά έτος.

Στόχος του Υπουργείου Γεωργίας της Τουρκίας είναι το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ να παράγει 10.000 οχήματα κάθε χρόνο στο εργοστάσιο του Gebze στη βορειοδυτική επαρχία Kocaeli.Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, το νέο ηλεκτρικό τρακτέρ θα παίρνει ρεύμα από 236 μπαταρίες και θα έχει ηλεκτροκινητήρα 105 ίππων. Θα συνοδεύεται από 20 χρόνια εγγύηση για την μπαταρίες. Παράλληλα και ειδικά για εξαγωγές, θα υπάρχει και μια πιο ισχυρή έκδοση του τρακτέρ αυτού, με ισχύ 250 ίππων. 


Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι οι Τούρκοι και ακολουθώντας πιστά το σχέδιο του Ερντογάν, το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στο κομμάτι της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων με κορωνίδα βέβαια το TOGG, το νέο του ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι κατά την παρουσίαση του TOGG ο Ερντογάν έσπευσε να φωτογραφηθεί δίπλα του, ενώ παράλληλα έχει δώσει γη και ύδωρ στην κοινοπραξία των 5 κορυφαίων τούρκικων εταιρειών που το εξέλιξε και θα το κατασκευάζει, ώστε να εξασφαλίσει την αρτιότερη υιοθέτηση τεχνολογιών που θα το καταστήσουν ακόμη και ανταγωνιστή των αντίστοιχων προτάσεων των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ