2020-04-24 21:35:24
Φωτογραφία για Έλληνας φαρμακοποιός στη Γερμανία συμμετέχει σε δωρεά αντισηπτικών και μασκών στους μαθητές των ελληνικών σχολείων Νυρεμβέργης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ

«Δωρεά αντισηπτικών και προστατευτικών μασκών για τους μαθητές των Ελληνικών Σχολείων Νυρεμβέργης»

Μπορεί ο κορονοϊός να έχει αλλάξει την καθημερινότητά μας και οι στιγμές που βιώνουμε όλοι μας να είναι κρίσιμες, ωστόσο η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης πιστή στις δεσμεύσεις της για μια Κοινότητα ανοιχτή προς όλους, αλλά παράλληλα και δραστήρια, συνεχίζει να επιτελεί το έργο της, που δεν είναι άλλο από την παροχή υπηρεσιών προς τον Ελληνισμό της πόλης μας.

Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκε και η .... Ομάδα Εργασίας «Υγεία και Ασφαλιστικά θέματα» και σε συνεργασία με την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία Αγίου Αποστόλου Παύλου, το Ελληνικό Φαρμακείο Eichendorf και την εταιρεία Viactiv, αφού εξασφάλισε πρώτα 500 προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικό υγρό, προέβη στη συνέχεια σε μία συμβολική, αλλά και ουσιαστική πράξη, παραδίνοντας τα συγκεκριμένα υλικά προστασίας, την Παρασκευή 24 Απριλίου, στις Διευθύντριες των δύο Δημοτικών, του Γυμνασίου και του Λυκείου Νυρεμβέργης, για να διανεμηθούν στα παιδιά μας, όταν και από την ερχόμενη Δευτέρα θα ανοίξουν σταδιακά τις πόρτες τους.


Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα Σωτήριο Τσουρλή, στον κ. Θάνο Μητιούδη από το φαρμακείο Eichendorff Apotheke και στον κ. Παρασκευά Γκόλια από τη VIACTIV για την πρόθυμη συμμετοχή τους σε αυτή μας τη δράση για δωρεά προστατευτικών μασκών και αντισηπτικού υγρού, προκειμένου να τηρηθεί το σχετικό πρωτόκολλο και οι κανόνες υγιεινής, τόσο για την ασφάλεια των παιδιών, όσο και των εκπαιδευτικών.

Οι Διευθύντριες των Ελληνικών Σχολείων Νυρεμβέργης, κα Θωμοπούλου Χριστίνα (1ο Δημοτικό), κα Αλεξάκη Βαρβάρα (2ο Δημοτικό), κα Καραστέργιου Ευαγγελία (Γυμνάσιο) και κα Παναγιώτου Άννα (Λύκειο), απέστειλαν κοινή ευχαριστήρια επιστολή προς τους προαναφερθέντες δωρητές, εκφράζοντας δημόσια τις ευχαριστίες τους για την ευγενική κοινή προσφορά τους, να χορηγήσουν προστατευτικές μάσκες και αντισηπτικό υγρό στους μαθητές των ελληνικών σχολείων Νυρεμβέργης για την κάλυψη των αναγκών των πρώτων ημερών επαναλειτουργίας των σχολείων. Επισημαίνουν δε ότι η ανιδιοτελής στήριξη των δωρητών αποτελεί λαμπρό παράδειγμα και αποδεικνύει τη σύμπνοια των Ελλήνων στις κρίσιμες περιστάσεις που βιώνουμε.

Υπενθυμίζουμε ακόμη, ότι στη Βαυαρία από τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, η χρήση μάσκας στις αστικές συγκοινωνίες, στα Σούπερ Μάρκετ, αλλά και στα εμπορικά καταστήματα που θα ανοίξουν, είναι υποχρεωτική.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Για την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης

Ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων

Διαμαντής Γκίκας

Θυμηθείτε ποιος είναι ο συνάδελφος Θάνος Μητιούδης εδώ.
farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ